0

Е дин диджей от дълбоката ни провинция взриви държавата с демонстрациите си пред световната тенис звезда Джокович, отказвайки да уважи желанието му за 10 секунди от песен на Камелия.

„Интелектуалецът от Павликени“, както вече го наричат хората, се държа брутално със звездата и вбеси публиката.

МНЕНИЕТО СИ ПО ВЪПРОСА МОЖЕТЕ ДА ДАДЕТЕ В АНКЕТА ТУК!

Мотивът за отказа му бил, че не бил „пускал чалга“, защото било селско, коментират медиите. Поведението му втрещи хиляди, защото той бе нает да озвучава събитие, но реши да се превърне в център на вниманието, припомня „Флагман“.

БГ СТИМУЛ: Джокович загрява с наша фолкаджийка! (ВИДЕО)

ГРИШО И НОЛЕ КРЕЩЯТ: ЛУДА ПО ТЕБЕ! Афтърпартито след шоуто е било грандиозно, Джокович удря барабани в столичен клуб, дали Димитров е платил? (ВИДЕО)

ОПРАВДАВАТ ГО: DJ проговори за отрязалия Ноле! (СНИМКА)

От появило се видео става ясно, че Мартин Лепоев от Павликени, с претенциозния псевдоним Dj Marten Roberto яко забива турбофолк, но пред Ноле, Гришо и десетките хиляди зрители се направи на пудра.

Гротесктната картина с жадния за 5-минутна слава диджей става още по-жалка, след като симфоничният оркестър на Сан Ремо преди броени месеци направи реверанс към друга звезда – шведския футболист Златан Ибрахимович, който е от бошняшко-хърватски произход.

И тогава бе пожелана същата песен "Luda za tobom" , която при съседите от запад изпълнява Лепа Брена. Но за разлика от нашия „интелектуалец от Павликени“, фестивалът "Сан Ремо" уважи желанието на Златан и се забавлява, както си му е редът.

Е, какво тук значи някакво си Сан Ремо и някакъв си европейски песенен фестивал? Те не са на висотата на момчето от дълбоката родна провинция с претенции за „културност“.

От новопоявил се запис с прословутия DJ Marten ясно се вижда и чува как той направо се олива от суперлативи за чалгаджийката Андреа, докато обявява нейно участие в някакво събитие отпреди няколко години.

Да видим колко му струват приказките, че не бил пускал чалга, защото била нещо "селско":

И даже не е в чалгата проблемът. Гневът на хората бе предизвикан от бруталното неуважение към звезда от ранга на Ноле, дошъл да уважи поканата на Гришо, да направят шоу, играейки тенис, за да наберат средства за български деца в нужда.

За един диджей, нает да бъде фон на събитието, това не било важно, били важни неговите собствени предпочитания.

Оставяме настрана вкусовете и претенциит му - тук те нямат никакво значение. Даже не е валидна максимата, че "който плаща, той поръчва музиката"... 

Важното е, че ни изложи като домакини, като гостоприемни хора, които могат да уважат желанието на своя гост, проявил уважение към събитието, на което е поканен и за което е подгрявал българските фенове дни наред с българска турбофолк песен на българска певица.

Едва ли на Ноле му е трябвало това - да си губи времето с клипчета в ТикТок... Но го направи заради нас... в неговия неповторим забавен стил, демонстриран и на световните тенискортове.

Нашето момче от Павликени му се направи на велик естет. Само си помислете какво щеше да е, ако Гришо бе в Белград и играеше пред сръбска публика, а някой местен диджей му бе направил същите физиономии и бе отказал негово желание...Щяхме да ги изядем с парцалите...

Трето и четвърто е как се готви един истински професионалист, когато го канят да бъде част от такова грандиозно шоу. Или как не се готви...

Пето и шесто пък е как се намериха точно на гърба на Гришо и Ноле разни местни "културтрегери" да се бият в гърдите колко били "извисени", и колко ниска била културата на Джокович... Същите тези, които едва ли някога ще излязат по на запад от Калотина и едва ли светът ще узнае, че някога някъде са съществували.

*ЛИЧНО МНЕНИЕ