0

В някои отношения звездите са обикновени хора – женят се и се развеждат. Когато в уравнението има замесени и деца, нещата много се усложняват. Това в огромна степен важи за подялбата на децата по време на ваканциите и празниците.

Практика

В Холивуд има неписани правила за децата на разведени родители, каквито в Меката на шоубизнеса има много. Обикновено единият родител взема децата за Деня на благодарността, а другият за Коледа. Не липсват обаче мръсни номера и скандали. 
През годините особено ожесточени са били сблъсъците между Бен Афлек и Дженифър Гарнър. Двамата имат две момичета и едно момче. Гарнър завежда серия от дела срещу Афлек и го обвинява, че е непоправим алкохолик. Двамата са разведени от 10 години, но това не пречи на Гарнър да поиска Афлек да бъде пращан на принудително лечение за зависимостта си от алкохола. За последно актьорът бе затворен в подобна клиника през 2019 г. 

Но през последните шест месеца е настъпила коренна промяна. Афлек категорично е подкрепил абсолютно всички решения на Гарнър, включително това децата да са с нея на Коледа. Според безпристрастни наблюдатели моралното „прераждане” на Афлек има своето просто обяснение – той отново се събра със старата си любов Дженифър Лопес. 

Самата Лопес, която има близнаци от брака си с певеца Марк Антъни, е доста по-мека с бившия си съпруг. „С Марк сме приятели и бизнес партньори. Работим заедно, но когато бракът ни приключи, нещо в мен се счупи. Не ми беше лесно да прежаля провалените си мечти. Разочарованието и гневът бяха огромни. Да простя се оказа най-трудното нещо в живота ми”, казва Лопес. Най-вероятният сценарий за тази Коледа е техните деца да бъдат при нея, като към празника вероятно ще се присъедини и Бен Афлек.

Бон тон

Още по-близки отношения имат Дрю Баримор и Уил Копелман. Двамата имат син и дъщеря от тригодишния си брак. Преди три години сключват негласно споразумение за търпимост, като се стараят да се събират за празниците, въпреки че имат други връзки. Разменят домакинствата за Деня на благодарността и за Коледа. За последно децата обикаляха да събират лакомства в компанията на Копелман и новата му половинка Александра. Очаква се домакин за Коледа да е Дрю. „Когато имаш деца, никога не може да станеш напълно разведен“,  коментира тя.

Малко по-сдържани в отношенията си са Джейсън Момоа и Лиса Боне. Двамата обявиха официално своята раздяла още през януари тази година. Те имат две деца, които актьорът, станал известен с ролята си във филма „Аквамен”, води на кино и други забавления. Репортери обаче се усъмниха в идиличните отношения на бившата двойка. Момоа се появява само с децата и без Боне, като обяснява, че „пак е неразположена”. Рандевутата обаче са поизчерпили лимита му на бащинство и на Коледа той няма да е с децата.

Минало

Актрисата Рийз Уидърспун твърди, че вече е забравила скандалите с бившия си мъж Раян Филип. Двамата дори пуснаха обща снимка от рождения ден на сина им Дийкън. Те имат и обща дъщеря - Ава. Семейните празници отбелязват заедно, но извън домовете на двамата, като избират подходящи заведения. 

Актьорите Лий Шрайбър и Наоми Уотс поддържат хладни, но приятелски отношения в името на щастието на двамата им синове, които са тийнейджъри. Те никога не са имали брак и по тази причина родителските права се упражняват от Наоми, която не е излизала с друг мъж след раздялата си с Шрайбър. И тази година децата ще са при нея, а от таткото ще се очакват дежурните честитки в социалните мрежи, придружени от общи снимки. 

Много по-обтегнати са отношенията между Анджелина Джоли и Брад Пит. Двамата имат шест общи деца, но за някакъв компромис, дори за Коледа, и дума не може да става. Джоли обвинява Пит, че е алкохолик и дори посягал на нея и на децата. От своя страна актьорът обвинява бившата си половинка в задкулисни интриги с користна цел. Правата за грижите за децата са дадени на Джоли, а двамата спорят за размера на издръжката, дължима от Пит. 

Дистанция

Гуинет Полтроу държи да поддържа дистанция в отношенията си с Крис Мартин. Актрисата неведнъж е натъртвала, че още търпи под някаква форма Мартин по една-единствена причина и тя е, че той е баща на двете им деца. 

Много сходни са отношенията между Хейдън Кристенсен и Рейчъл Билсън. Двамата скъсаха след 10 години брак. Съвместното им съжителство бе белязано от непрекъснати скандали и взаимни обвинения в изневери. Двамата имат обща дъщеря, но Рейчъл не позволява на актьора, станал известен с ролята си в „Междузвездни войни”, дори да припари до дома им. Контактите с малката Роуз също са ограничени, а за общо празнуване на Коледа и дума не може да става. „Не знам дали това е правилният начин, дори не знам дали има някакво универсално правило за случаи като нашия”, коментира Рейчъл. 

Пълно медийно ембарго върху отношенията си след развода са наложили Орландо Блум и Миранда Кер. Двамата имат син Флин. Миранда има връзка с друг мъж, който живее заедно с нея и с Флин. Орландо няма нищо против новите мъже в живота на бившата си жена, но при едно условие – никой да не се опитва да бъде баща на детето му. Двамата с Миранда са изготвили дълъг списък от медии и сайтове, които са абсолютно забранени за Флин. Става дума за клюкарски медии, които с лъжите си допринесли за разпада на звездното семейство.