0

И мето на Соня Васи е било откраднато като адрес на сайт в интернет, научи „Телеграф“. От години тя плете ръчно различни модели тоалети, които продава в мрежата, но през пандемията замразила бизнеса. „Някой беше купил името ми Соня Васи и трябваше да си го откупя, за да си направя отново уебсайта. Така започнах отново. Приятно ми е да плета за приятели. Започнах да продавам и чрез Инстаграм“, разкри първата българка на корицата на американския „Плейбой“, която на 22 май навърши 53 г.

Том Круз

Тя не обича да празнува рождения си ден, но тази година решила да си поръча легендарната торта на Том Круз. „Той я праща на всичките си приятели. Бяхме на обяд с приятели и така научих, че била изключителна. Благодарение на една приятелка успях да получа такава. Дойде със специална доставка дни преди рождения ми ден. Исках да пробвам тортата, страхотна е“, похвали се блондинката. Последното празнуване на рожден ден било, когато навършила 21 г. „Живеех в Сингапур и исках да се оженя за Пол Стенли. Бях облечена в булчинска рокля, защото исках да се омъжа за него, но не се получи. На 40-ия си рожден ден се запознах със съпруга си, това се случи в България, но не празнувах“, спомня си варненката.

На 50

От 32 г. тя живее в Америка, а годините там се изнизали като мигове. „Щатите са моето място - имам къща, тук родих дъщеря си, която твърди, че била българка, макар да е петдесет на петдесет процента смес. Говори доста приличен български. Съпругата на нашия консул специално ме поздрави за това, че съм научила детето си на родния език. Идвала е в отечеството ни само два пъти - когато беше на 4 и на 7 годинки. Държах да знае езика ни. Сега иска да вземе български паспорт и се надявам, че скоро ще има“, казва Соня. Бриана от миналата година е студентка и сега завършва първата си година в колежа. По тази причина се е изнесла от маминия дом и вече живее самостоятелно. Затова певицата и дизайнер обмисля какво да прави със своя живот. „Майка ми едно време казваше, че е на 50, но по характер изобщо не се е променила. Не обръщах внимание на думите й, сега обаче виждам, че е била права. Аз съм си същата като на 20, но не мога да правя неща, които тогава съм могла. Примерно да излезеш на сцената, да клатиш глава. Трябва да намеря нещо друго, което да ме прави щастлива. Оставих музиката и тя не ми липсваше, защото исках да се посветя на детето, да съм майка. Бях щастлива, защото можех да си го позволя“, добавя тя.

Тенис

Наследницата й играеше тенис и дори стана №1 в ранглистата на Калифорния за 12-годишни деца, но изчезна от светлините на прожекторите. Едва след години майка й разказва какво се е случило тогава с детето й: „Намериха й тумор в гръбначния стълб и преживя две операции. В гърба си има две метални пръчки с 24 болта. За съжаление вече не може да играе на това ниво, нито има желание да продължи с тениса. На нея вече й е даден втори живот, да не говорим, че може би трети, защото след тумора получи изкривяване на гръбначния стълб и отново последва хирургическа интервенция. Мина през ада два пъти. Първият път беше едва на 13, вторият - на 15 години“. Това е и най-трудният момент в живота на Соня Васи. „Не мога да го опиша. Не биваше да плача пред нея, за да види, че заедно сме силни и ще се справим със ситуацията. Гледах дъщеря си в леглото на системи и нищо не можех да направя. Много труден момент беше, някакъв кошмар“, казва още звездата.

Спря да шофира в пандемията

Заради пандемията Соня Васи две години не е излизала от вкъщи почти никъде. „Спрях дори да шофирам по времето на изолация. Със съпруга ми останахме с една кола и аз започнах да ходя пеша. Това ми се случи за първи път, откакто съм в Лос Анджелис, а всички знаят, че тук придвижването е с коли - няма рейсове, няма трамваи. Ходя по 3 мили до работата на мъжа ми. И това ходене почна да ми харесва. Започнах да тренирам вкъщи и разбрах, че това също има плюсове - почнах да се грижа усърдно за себе си, да държа повече на здравето си“, издава секссимволът на поне две поколения.

Кубрат Пулев й маха след мача

Първото излизане след пандемията на Соня Васи е било на мача на Кубрат Пулев срещу Джери Форест, който завърши с победа на българина. „Стана ми приятно, че хората ме разпознаха и знаеха коя съм. Радвам се, че българите не ме забравят. Дори Кубрат Пулев, когото не познавах, ми махна с ръка и каза: „Ооо, Соня Васи”. Много голямо вдъхновение за работа получих преди мачовете на Пулеви. Пяха любими мои групи от 90-те години и почувствах желание да изляза и аз на сцената. Братята също ми харесаха, издържаха по 10 рунда, направиха забележително шоу“, казва още финалистката в „Мис Свят '88”.