Е дин от водещите актьори на МГТ „Зад канала“ Пенко Господинов ще бъде гост-звезда в новия спектакъл на Сатиричния театър „Експлозивна комедия за Големия взрив“. Автор на пиесата е именитият пловдивски писател Александър Секулов, а това е нейната първа реализация на театрална сцена. Режисьор е проф. Пламен Марков, а сценограф – Мира Каланова.

Един от водещите актьори на МГТ „Зад канала“ Пенко Господинов ще бъде гост-звезда в новия спектакъл на Сатиричния театър „Експлозивна комедия за Големия взрив“. Автор на пиесата е именитият пловдивски писател Александър Секулов, а това е нейната първа реализация на театрална сцена. Режисьор е проф. Пламен Марков, а сценограф – Мира Каланова.

Музиката е на композитора Калин Николов. В останалите роли ще видим актьорите Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Вилислава Кирилова, Теодор Елмазов, Димитър Баненкин, Албена Павлова, Иван Панев. Премиерата ще се състои на 30 януари.

„Александър Секулов, с когото досега не бях работил, ми изпрати един свой нов текст, от който ми замириса на автентична сатира, на откритие, на радост от намерени в думите и ситуациите ориентири, които са отличен повод за сатиричен спектакъл. Не правещ се на смешен, а истински смешен, не пропагандно и шаблонно клише за сатира, а истинска сатира, нещо оригинално, в което има болка и надежда. Предложих я веднага на ръководството на театъра и вече я репетирам. Репетициите са радостни. Така ми се  иска да не се заблуждаваме, че работим по отличен материал за съвременно оригинално българско сатирично представление, така ми се иска поради необходимостта да има такова животно като жирафа, да не си измисляме, че има, така ми се иска да пренесем радостта от работата ни в радост за публиката. Дано богът на Сатирата, дано духът на вечната и велика Сатира да е с нас. Молете се за нас, за да ви зарадваме! Не искам да съм патетичен, но ние имаме надежда! Мирише ми на ранния Стратиев, а си е съвременният Секулов. Това е!“, споделя в аванс режисьорът проф. Пламен Марков, носител на Голямата награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев от миналогодишната селекция на отличията за хумор и сатира „Златен кукерикон 2021“.