К улинарната легенда и кралица на готвенето с остатъци Пру Лейт обединява сили с експерта по храните д-р Рупи Ауджла, за да помогне на семейства да се справят с разхищаването на храна и да спестят пари.

Кулинарната легенда и кралица на готвенето с остатъци Пру Лейт обединява сили с експерта по храните д-р Рупи Ауджла, за да помогне на семейства да се справят с разхищаването на храна и да спестят пари.

Съветите им ще видим в поредицата „Готви умно, хаби малко с Пру и Рупи“, която ще се разпише с премиера по канала 24Kitchen на 2 февруари от 13 ч.

Изхвърлянето на хранителни продукти е огромен проблем – както за семействата, така и за планетата. В Обединеното кралство съдържанието на приблизително една от шест пазарски чанти завършва в кошчето за отпадъци – това се равнява на 14 милиарда паунда годишно. Така че намаляването на количеството храна, което разхищаваме, не само ще помогне да спасим планетата, но и ще спести пари. Експертите Пру и Рупи са на мисия да помогнат на четири семейства да готвят умно и да хабят по-малко – и да революционизират завинаги начина, по който всички ние консумираме храна.

„Готви умно, хаби малко с Пру и Рупи“ ще се излъчва всяка сряда.