0

Д окументалният филм под надслова Phoenix Rising, който проследява токсичната връзка на рокаджията Мерилин Менсън и актрисата Евън Рейчъл Ууд между от 2006 до 2010 г., ще бъде показан на кинофестивала "Сънданс". Премиерата на документалния филм от две части ще бъде по-късно през годината по HBO.

Документалният филм под надслова Phoenix Rising, който проследява токсичната връзка на рокаджията Мерилин Менсън и актрисата Евън Рейчъл Ууд между от 2006 до 2010 г., ще бъде показан на кинофестивала "Сънданс". Премиерата на документалния филм от две части ще бъде по-късно през годината по HBO.

Режисьор на лентата е номинираната за "Оскар" Ейми Бърг, която е автор на филма за Джанис Джоплин "Джанис: Малкото момиче е тъжно".

Бърг разказва, че самата Евън Рейчъл Ууд, която след раздялата си с Менсън стана активен защитник на жертвите на домашно насилие, използвайки собствената си история, се е обърнала към нея с идеята за филма още през 2019 г.

Първоначално Бърг е трябвало да действа само като един от продуцентите, но по време на пандемията от COVID-19 е решила да го заснеме сама.

"Фокусирахме се да разкажем тази история, която би могла да вдъхнови други жертви на насилие. Ууд беше много пряма с нас", споделя режисьорката.

Припомняме, че фестивалът "Сънданс" ще се проведе от 20 до 30 януари 2022 г. във виртуален формат.

През февруари 2021 г. актрисата обвини публично музиканта в години на тормоз. Менсън отрече обвиненията, но през следващите месеци към Ууд се присъединиха още няколко жени, които също заведоха дела срещу рокаджията. По време на скандала Мерилин Менсън загуби договора си с лейбъла си и няколко филмови роли, а в края на годината бяха извършени обиски в дома му.