0

Х оливудската звезда с български корени Нина Добрев е в трепетно очакване на годежен пръстен от любимото си момче – сноуборд шампиона Шон Уайт.

Феновете на актрисата добре знаят, че по характер тя е жизнерадостна и енергична, но забелязват, че напоследък усмивката никога не слиза от лицето й, особено когато е заедно с половинката си. Затова и в интернет пространството се завъртяха предположения за предстоящ годеж на влюбената двойка, която е заедно от 2019 г.

София

33-годишната красавица ще се прибере в родна София след малко повече от месец, за да снима за първи път в родината си. Добрев потвърди участието си в предстоящия екшън-трилър The Bricklayer. Работата по продукцията се очаква да започне до седмици, като за целта екипът ще акостира в студиата на „Ню Бояна“ в България и Гърция. „Хей Сири, припомни ми да си стегна багажа за Европа“ - с тези думи пък самата Добрев обяви участието си в The Bricklayer. В заглавието тя ще си партнира с Арън Екхарт, който ще влезе в образа на „пенсиониран“ агент на ЦРУ, призован по спешност да спаси репутацията на агенцията и САЩ от международен заговор.

Сняг

Преди да стегне багажа си обаче, Нина е посветила времето си да гледа олимпиадата в Пекин, където любимият й Шон се състезава. Феновете на двойката пък се надяват той да дойде на родна земя след участието си в спортния форум. Именно на него, както „Телеграф“ вече писа, Уайт се е засякъл със звездата ни в сноуборда Радослав Янков. След като Уайт разбрал, че Радо е от България, поискал да се снима с него, за да прати снимка на Нина Добрев в САЩ. Нашите момчета и американецът набързо си направили снимки, а после си разменили и значки, и си пожелали успех в предстоящите стартове. За Уайт, чийто прякор Домата е от времето, когато се състезаваше с червена коса, игрите в Пекин ще са последни в кариерата му. Негов ученик е и самата Добрев, която демонстрира страхотни умения на дъската в няколко видеа в Инстаграм.

Дебют

Само преди дни актриса представи режисьорския си дебют в рамките на филмовия фестивал Mammoth. Късометражният филм The One бе прожектиран при голям интерес. А звездата от „Дневниците на вампира“ събра погледите и на червения килим с елегантен черен костюм, подчертаващ фигурата й. „Родих първата си рожба. Филмова рожба. Заченах преди няколко години и я носих с мен доста време докато (най-накрая) успея да я видя с публика на живо за първи път. Беше много специално да споделя това интимно преживяване с всички на фестивала. Треперя от вълнение. Благодаря на всички за подкрепата по пътя“, разкрива Добрев. Актрисата допълва, че няма търпение отново да стане „родител“ и да продължи пътя си на режисьор. The One е психологически трилър, включващ генетично инженерство. Във филма участват Индия Мур, Райън Киера Армстронг и Съмър Фонтана.

Кариера

Кариерата на Добрев започва като модел и с участия в реклами, а впоследствие започва да се явява и на прослушвания за различни роли в киното и телевизията. Има роли във филмите Fugitive Pieces, Away from Her, Never Cry Werewolf. Участва в телевизионния сериал „Деграси: Следващо поколение“. През 2007 г. се появява в музикалния клип на Уейд Ален-Маркъс и Дейвид Баум. Има роля и във филма на MTV – The American Mall. Нина играе главната роля на Елена Гилбърт в свръхестествения сериал „Дневниците на вампира“. Добрев се снима и в трилъра „Клои“, чиято премиера е на 26 март 2010 г. Филмът има голям търговски успех и става най-печелившият филм на режисьора Атом Егоян. През април 2011 г. Нина е избрана за ролята на Кандис във филма The Perks of Being a Wallflower заедно с Логан Лерман, Ема Уотсън, Пол Ръд и Езра Милър. През август 2014 г. участва заедно с Джейк Джонсън и Деймън Уейънс в комедията „Нека сме ченгета“. На 6 април 2015 г. Добрев съобщава чрез Инстаграм, че напуска снимките на сериала „Дневниците на вампира“ след приключването на шести сезон. През септември 2015 г. Добрев участва във филма Arrivals в ролята на Изи заедно с Аса Бътерфилд и Мейси Уилямс. Същата година участва в романтичната комедия Crash Pad, чието заснемане започва през есента на 2015 г. По-късно дели снимачната площадка на „Трите Хикса: Отново в играта“ с Вин Дизел. Тя е и трикратна носителка на награда "Изборът на публиката".

Семейството й се мести в Канада, когато е на 2 г.

Като малка с майка си и брат си.

 Като малка с майка си и брат си.

Николина Константинова Добрева, както е цялото й име, е родена през 1989 година в София, но живее в Канада почти цял живот, тъй като цялото й семейство емигрира, когато тя е едва 2-годишна. „В началото живеехме в едностаен апартамент с още едно семейство. Родителите ми работеха много здраво, за да се справим“, спомня си звездата от „Дневниците на вампира“. Говори свободно английски и български език. "Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас - само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се впечатлявах, че приятелите ми си говореха само на английски и аз исках същото. А сега съм много щастлива, че стана така, защото аз съм българка и това е моят произход", сподели през 2017 година Нина Добрев. Тя има по-голям брат Александър, който следва инженерна специалност. Баща й Камен е компютърен специалист, а майка й Михаела е художничка. Нина учи в училище J. B. Tyrrell, където играе балет и художествена гимнастика и участва в джаз класове. По-късно учи в Академичното училище за изкуства Уексфорд, което се намира в Скарбъроу, Онтарио и в университета Райерсън в Торонто със специалност социология. През 2008 г. прекратява ученето, за да се съсредоточи върху актьорската си кариера. Добрев взима уроци по актьорско майсторство в студио Армстронг в Торонто.