0

З а осма поредна година предстои световна "Нощ на книгите за Хари Потър". Този път темата е "Магически пътешествия", а датата е 3 февруари, съобщават от издателство "Егмонт".

За осма поредна година предстои световна "Нощ на книгите за Хари Потър". Този път темата е "Магически пътешествия", а датата е 3 февруари, съобщават от издателство "Егмонт".

По традиция, глобалната инициатива се отбелязва в първия четвъртък на февруари, по идея на британските издатели на романите. На 26 юни се навършат 25 години от излизането на английски език на първия том "Хари Потър и философският камък".

Основна мисия на "Нощ на книгите за Хари Потър" е да даде повод за среща и споделяне на увлечението на младите читатели към невероятните истории на Дж. К. Роулинг, да предаде ентусиазма им и страстта към четенето на техни връстници и приятели. Идеята е чрез забавление и положителни емоции да привлече нови читатели към библиотеки, книжарници, читалища.

Предложения за тематични игри, декорация, костюми, откъси от романите с най-ярките и запомнящи се моменти, обвързани с магическите пътешествия, се съдържат в специален организационен пакет, преведен на български език и достъпен безплатно на сайта на издателство "Егмонт".

Издателство "Егмонт" отправя специална покана към всички читатели, училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат "Нощта на книгите за Хари Потър: Магически пътешествия".