0

С ветовноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България през март. Италианският артист ще представи своя спектакъл „Писмото“ в София и в Пловдив.

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави.

Световноизвестният мим Паоло Нани идва за първи път в България през март. Италианският артист ще представи своя спектакъл „Писмото“ в София и в Пловдив.

Паоло Нани е актьор, режисьор, мим, клоун и ментор, познат в над 40 държави.

Пред българската публика той ще представи постановка, която се радва на широк интерес от 1992 г. Насам. Сюжетът на спектакъла е изключително опростен, но крайно забавен. Нани разказва една история по 15 различни начина – като пиян, в стил нямо кино, без ръце, на обратно, вулгарно… И всичко това – без да каже и една дума. Резултатът е абсурдно смешен. Публиката бързо става пряк участник в историята и нейните различни варианти, тъй като актьорът я въвлича в спектакъла чрез игри и изненади.

Постановката е носител на престижните награди European Comedy Award и Audience Award Festival Santo André.

Коментарите на световни медии за „Писмото“ също са недвусмислени. „Съчетание на майсторство, театрална мъдрост, техника и изобретателност“, пише в. La Repubblica. „Носи всички отличителни белези на култово шоу. Без съмнение“, категорични са от The Irish Times. „Стомахът те боли след 80 минути непрестанен смях“, пригласят от DV.

Паоло Нани и „Писмото“ ще бъдат в София на 4 март в Théatro и в Пловдив на 6 март в театър „Хенд“. В Града под тепетата ще се проведе и тридневен уъркшоп с участието на италианския мим, в който ще се включат 20 български актьори. Уъркшопът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.