0

С ъдебен психолог свидетелства по време на делото за клевета, което Джони Деп заведе срещи бившата си жена Амбър Хърд, че актрисата няма посттравматично стресово разстройство и вместо това диагностицира звездата от „Аквамен“ като страдаща от две личностни разстройства, които биха обяснили нейните враждебни действия към бившия й съпруг. 

Психологът Шанън Къри каза пред съда, че Хърд страда от гранично личностно разстройство и хистрионно разстройство на личността, като същевременно категорично опроверга твърденията, че актрисата е страдала от посттравматичен стрес.

Къри добави, че изглежда, че Хърд силно е преувеличила симптомите на посттравматично стресово разстройство, след като е оценявала актрисата в продължение на 12 часа за два дни миналия декември.

Тя също така анализира по-ранни записи за лечение и друга документация, предоставена от нейните адвокати. Къри каза пред съда, че Хърд „не е имала посттравматично стресово разстройство“ и изглежда е „силно преувеличаващи“ симптоми. 

„Първоначално тя каза: „Да, имам 19 от 20-те симптома“. Това не е типично, дори за някой с най-инвалидизиращата форма на посттравматично стресово разстройство“, каза Къри пред съда

Вместо това психологът разкри, че вярва, че актрисата всъщност страда от други психични заболявания. 

„Резултатите от оценката на г-жа Хърд показаха две диагнози: гранично личностно разстройство и хистрионно разстройство на личността“, заяви Къри.

Според Къри граничното личностно разстройство причинява „нестабилност“ във взаимоотношенията и емоциите, като движещ фактор е „основният страх от изоставяне“ на Хърд. 

"Когато някой се страхува да не бъде изоставен от партньора си или от някой друг в обкръжението си и има това разстройство, той ще направи отчаяни опити да предотвратят това", каза Къри пред съда и добави: "И тези отчаяни опити може да са физическа агресия."

Експертът добави, че граничното разстройство на личността е „предсказващ фактор за жените, които прилагат насилие срещу партньора си“. Къри каза пред съда, че е подготвила анализ от 25 страници след тестването на Хърд и заключи, че Хърд е имала „много усъвършенстван начин за минимизиране на всякакви лични проблеми“ и извеждане на вината.

Когато става въпрос за хистрионно разстройство на личността, д-р Къри каза, че отличителните белези включват „прекалено драматизиране“, нужда „винаги да бъдеш център на внимание“ и „бърза смяна“ между емоциите.

По-късно адвокатите на Хърд разпитаха и полицайка от Лос Анджелис, която свидетелства, че не е идентифицирала актрисата като жертва на домашно насилие, когато посетила мезонета на Деп през май 2016 г. 

Адвокатът на Хърд попита дали полицайката е видял някакви видими синини по лицето на Хърд, които са свързани с твърденията й за физическото насилие. 

Мелиса Саенц каза: „Не, не видях“, на което Бредехофт отговори: „Какво е вашето възприятие за зачервяването по бузата, клепача и над веждата?“ Саенс отговори: „Това съответства с нейния плач“. 

Тогава Бредехофт попита: „Не мислите ли, че това е в съответствие с хвърлен мобилен телефон по нея?“ Саенц потвърди твърдението си, че зачервяването на лицето на Хърд се дължи на плач.

РАЗКРИТИЕ: Джони Деп и Амбър Хърд „взаимно се малтретирали“

Сагата Деп VS Хърд: Актрисата издрала лицето на Джак Спароу (ВИДЕО)

Джони Деп от съдебната скамейка: Обсебен съм от истината

СМЯХ В ЗАЛАТА: Адвокатът на Хърд сам си възрази на въпрос (ВИДЕО)