0

Н ай-новият филм на Драгомир Шолев "Рибена кост" е включен в Балканския конкурс на 26-ия "София филм фест", съобщават от "Арт фест". Лентата е копродукция между България и Румъния и реализирана от продуцентите Росица Вълканова и Ада Соломон.

Най-новият филм на Драгомир Шолев "Рибена кост" е включен в Балканския конкурс на 26-ия "София филм фест", съобщават от "Арт фест". Лентата е копродукция между България и Румъния и реализирана от продуцентите Росица Вълканова и Ада Соломон.

Сюжетът проследява девет драматични истории, огледали се в окото на умиращ делфин, открит случайно на брега на морето. Това са ситуации, в които хората са притиснати да реагират, но са объркани, изплашени, всеки потънал в своите грижи и проблеми. Гледни точки към един абсурден свят, в който хората са като умиращия делфин - и никой не знае как да се погрижи за него.

Сценарият е на Шолев, заедно с Емануела Димитрова и Георги Мерджанов. Оператор е Ненад Бороевич, който работи за първи път с режисьора по негов пълнометражен филм и има опит с творби като "Аве", "И после светлина", "18 процента сиво", "Мисия Лондон" и други. Музиката е на Никола Груев-Kottarashky.

Ролите са поерени на Деян Донков, Сузи Радичкова, Валентин Андреев - Рафе, Мариана Антонова, Мария Суфиева, Глория Петкова, Ели Колева и много други. "