Р они Ромеро, който е един от вокалистите на легендарната група Rainbow, както и на групата, която ще ни представи на Евровизия 2022 – Intelligent Music Project, е обявен за издирване в Испания от 17 ноември 2021 г. Това обявиха от изданието Bluper.

Рони Ромеро, който е един от вокалистите на легендарната група Rainbow, както и на групата, която ще ни представи на Евровизия 2022 – Intelligent Music Project, е обявен за издирване в Испания от 17 ноември 2021 г. Това обявиха от изданието Bluper.

Певецът от чилийски произход, който от много години живее в Испания, не се е явил на съдебната жалба в съда във Валдеморо, за да даде показания за престъпление срещу бившата си половинка. Вокалистът има мярка за неотклонение, според която не може да се доближава на 500 метра от бившата си, дома или работата й. Успоредно с това Ромеро не може да комуникира с нея по никакъв начин. От миналия 28 декември 2020 г. не може да има лиценз за оръжие, докато тази процедура не приключи.

От своя страна Ромеро потвърди, че действително има обвинение срещу него, но "заплахите" се отнасят до написан от него смс, който е бил "изваден от контекста" и е бил "интерпретиран неправилно". Освен това заради часа на полета му миналата година не е могъл да присъства в съда, за което самият той е съобщил нa съответните органи.


"Бях уведомен за ограничителна заповед през юни 2021 г. в събота сутринта, когато пътувах до Мадрид за два дни за запис на някои видеоклипове. Изслушването щеше да се проведе в понеделник сутринта и аз имах полет обратно до Букурещ същия ден призори, където живея от две години (с консулска регистрация, така че в никакъв случай не съм „беглец от правосъдието“), и предвид очевидната невъзможност да отида в съда, в неделя отидох във Валдеморо, за да обясня ситуацията и желанието си да сътруднича и да изясня целия този въпрос, като предоставих и моя пощенски адрес в Букурещ там. Тъй като не получих никакъв отговор и/или помощ от Гражданската гвардия, в понеделник се обадих и изпратих имейл директно до съда, който отговаря за процедурата, като още веднъж предоставих текущото си местоположение и желанието си да разреша тази ситуация. Отговорът беше "ще пуснем заповед за обиск"., каза той, цитиран от изданието Rafabasa.

Източници: https://www.lavanguardia.com/;https://www.rafabasa.com