0

Ф еновете ще се сбогуват с любимците си от хитовия сериал „Странни неща“ с пети сезон. Това обявиха братята Дъфър, които стоят зад успеха на проекта. Добрата новина е, че тепърва ще проследим събитията в четвърти сезон, който е два пъти по-дълъг от предходните.

Феновете ще се сбогуват с любимците си от хитовия сериал „Странни неща“ с пети сезон. Това обявиха братята Дъфър, които стоят зад успеха на проекта. Добрата новина е, че тепърва ще проследим събитията в четвърти сезон, който е два пъти по-дълъг от предходните.

„Преди седем години предвиждахме историята в „Странни неща“ да се разгърне в четири или пет сезона. Разкриваме твърде много в четвъртия, както ще се обедите и сами, така че вървим към финала. Сезон №4 е предпоследен, приключваме с пети“, казват Мат и Рос Дъфър в отворено писмо към феновете.

Стана ясно още, че предстоящата порция епизоди е

разполагала с девет сценария

от над 800 страници, отнел е близо две години снимки и визуалните ефекти са много повече от предходните.

Заради по-големия брой серии, четвърти сезон е разделен на две части. Първа глава, както я наричат братята, ще се появи в стрийминг платформата Netflix на 27 май. Втора част ще пристигне в началото на юли.

Братята Дъфър загатнаха и за

спин-оф на „Странни неща“.

„Има още много вълнуващи истории от света на „Странни неща“. Нови мистерии, нови приключения, нови неочаквани герои“, намигнаха те.

Междувременно феновете тръпнат в очакване да видят новите попълнения в каста, които са цели осем на брой. Едно от тях е актьорът Робърт Енглънд, прочул се с култовата роля на Фреди Крюгер в хорър поредицата „Кошмари на Елм Стрийт“ и лентата от 2003 г. „Фреди срещу Джейсън“. На Енглънд е поверен героят Виктор Крийл – неуравновесен мъж, който е затворен в психиатрична клиника заради ужасяващо убийство, което датира от 50-те години на миналия век. Към Илевън и компания ще се присъединят още няколко интересни актьори. Сред тях са

звездата от „Игра на тронове“ Том Влашиха

и Джейми Кембъл Бауър („Здрач“, „Хари Потър“). Останалите нови имена в списъка са Николай Джурико, Мейсън Дай, Шърман Авгусстус, Джоузеф Куин и Едуардо Франко.

Припомняме, че според актьора Гейтън Матарацо, познат на зрителите като Дъстин, този сезон ще е по-страшен.

„Забелязах, че сценарият е по-страшен. Мисля, че това е нарочно, тъй като създателите искат шоуто да става по-зряло заедно с израстването на главните герои. Остаряваме, помъдряваме и това трябва да се случи и с персонажите ни. Братята Дъфър приемат това като предимство и не се шашкат, когато ставаме по-високи или гласът ни се изменя“, сподели по време на гостуването си в шоуто на Джими Фалън той.