0

В сички говорят за новия филм от поредицата „Тексаско клане“ и за... България. Сниманият у нас хорър се разписа с премиера преди броени дни и предизвика интереса на медиите отвъд Океана. Някои от тях дори наричат лентата „Българско клане“.

Всички говорят за новия филм от поредицата „Тексаско клане“ и за... България. Сниманият у нас хорър се разписа с премиера преди броени дни и предизвика интереса на медиите отвъд Океана. Някои от тях дори наричат лентата „Българско клане“.

„Как превърнахме България в Тексас? Зависи за коя част на Тексас говорим. Тексас предлага разнообразни пейзажи, както и България, затова не беше трудно. Прилича много на Западен Тексас, където са планините Форт Дейвис“, заяви пред изданието austinchronicle.com режисьорът Дейвид Блу Гарсия.

Той благодари на Асен Божилов и Джоуи Острендър, които са се занимавали с декора и са съцдали „доста добър тексаски град“.

Според режисьора

единствената голяма разлика

между родината ни и Тексас е, че при нас няма толкова бодлива тел.

Не всичко обаче е било цветя и рози. Заради мерките за безопасност покрай коронавируса някои сцени са отнемали няколко дни. Една от тях е заснета в автобус, пълен с хора. Това е отнело три-четири дни на екипа, тъй като заради голямата бройка актьори е трябвало да се дезинфекцира по-често, обясни той пред The Hollywood Reporter.

Актуалното „Тексаско клане“ е под шапката на Netflix и Legendary. Истината е, че средностатистическия зрител по никакъв начин не би познал, че е сниман на наш терен. За разлика от други мащабни продукции, тук в каста не фигурират познати у нас лица като Яна Маринова, Юлиан Вергов и т. н. Лентата е в духа на предшествениците си, но тръпката е сведена до минимум. Историята разказва за група млади предприемачи, които искат да създадат нова общност в запустяло градче в Тексас. Сградата, която купуват, е бивше сиропиталище, чиито обитатели са директорката и добре познатият ни Ледърфейс. След смъртта на „майка си“, той отмъщава на главните герои както знае най-добре – с резачка в ръка. Добрата новина е, че

агонията трае само 81 минути.

И краят всъщност е неочаквано сполучлив, което компенсира част от загубеното време.

Въпреки големия интерес към филма в САЩ, не всички зрители останаха очаровани. В сайта Rotten Tomatoes одобрението на феновете се равнява едва на 29% от 100.

Актьорският състав включва младата кинонадежда Елзи Фишър („Осми клас“), Сара Яркин (Нappy Death Day 2U), Джейкъм Латимор („Лабиринтът“), Джон Уест-джуниър („Лоши момчета завинаги“) и ирландският актьор Мо Дънфорд, добил световна популярност с участието си в хитовия сериал „Викингите“. Както „Монитор“ първо писа, звездата не пропусна да

похвали красотите на София

в социалните мрежи, като намери време да отскочи и до Боянския водопад.

Припомняме, че лентата „Ледърфейс“ от 2017 г, която е част от франчайза на „Тексаско клане“, също е снимана в България. Сред попълненията в каста му са родните звезди Димо Алексиев, Лорина Камбурова и Велизар Бинев.