0

Т ой е много талантлив, винаги усмихнат и преди около година стана част от отбора на звездните татковци. Става въпрос за певеца Венцислав Милър Ауори, по-известен на меломаните като VenZy. Във вените на изпълнителя на „Не спирай“ тече музика. Прадядо му е бил цигулар в Аржентина, а баба му е била детски педагог по пеене и акордеон. Още на 3-годишна възраст VenZy постъпва в Детския радиохор към Българското национално радио. По-късно става солист в училищната вокална група на 144 СОУ „Народни будители“, където завършва средното си образование, а след това записва „Тонрежисура“ в Нов български университет.

Той е много талантлив, винаги усмихнат и преди около година стана част от отбора на звездните татковци. Става въпрос за певеца Венцислав Милър Ауори, по-известен на меломаните като VenZy. Във вените на изпълнителя на „Не спирай“ тече музика. Прадядо му е бил цигулар в Аржентина, а баба му е била детски педагог по пеене и акордеон. Още на 3-годишна възраст VenZy постъпва в Детския радиохор към Българското национално радио. По-късно става солист в училищната вокална група на 144 СОУ „Народни будители“, където завършва средното си образование, а след това записва „Тонрежисура“ в Нов български университет.

В края на миналата година певецът се разписа с участие в празничната кампания на Disney – 3-минутното анимационно филмче „Нов татко“, посветено на сплотеността на семейството и силата на историите. То е част от кампанията „Време е да сме заедно“ и е продължение на миналогодишното видео „Лола“, което показа как традициите се предават от поколение на поколение. Двукратният носител на „Грами“ Грегъри Портър изпълнява Love Runs Deeper – оригиналната песен към проекта. Българската версия на саундтрака към рекламата се казва „Любовта има път“ и е поверена на самия VenZy, избран от Disney да бъде посланик на кампанията на местно ниво. Сюжетът проследява как доведен баща се вписва в семейството на любимата си, но ако погледнем на израза „нов татко“ от друг ъгъл – такъв е VenZy. Миналият февруари той гушна първата си рожба – Антони. "Аз ще направя всичко, което е по силите ми, за да те възпитам, да станеш един достоен българин, мъж и най-вече човек! Нека Господ Бог бди над теб! Обичам те от цялото си сърце!", отсече още тогава гордият родител. Година по-късно „Монитор“ се свърза с VenZy, за да си поговорим за бащинството, проектът на Disney, музиката и още нещо.

 

- VenZy, как изпрати 2021 година?

- Изпратих я с много усмивки, в приятна компания и с хубава храна.

- Каква е равносметката ти за нея и какво си пожелаваш за настоящата?

- Беше невероятна година! Шеметна. Непредсказуема. Трудна, но и много скъпа… Получих най-големия подарък на света – сина ми Антони. А новата 2022-а, разбира се, посрещаме с много надежда да е по-добра за всички ни, да имаме в изобилие тези човешките неща – живот, здраве, вяра, любов, свобода.

- Стана част от празничната кампания на Disney. Разкажи ни повече за нея.

- Да, така е, безкрайно щастлив и благодарен съм за възможността да мога да сбъдна моя детска мечта, като пея песен на Disney. Празничната им кампания беше под наслов „Време е да сме заедно“ и се фокусира върху сплотеността на семейството и силата на добрите истории, които създават вълшебни моменти. Моята роля беше да изпълня българския вариант на саундтрака към анимацията „Нов Татко“ – една много вълнуваща и докосваща 3-минутна история. Парчето на български се казва „Любовта има път“, а оригиналът на английски Love runs deeper e в изпълнение на двукратния носител на „Грами“ Грегъри Портър.

- Какво послание носи „Нов татко“?

- Анимацията „Нов татко“ проследява историята на едно семейство по време на първата му Коледа заедно. В дома на Никол и сина й Макс и дъщеря й Ела се нанася партньорът й Майк, който става новият татко на децата. Четиримата трябва да намерят път към себе си и да научат повече един за друг и така в рамките на това 3-минутно видео виждаме една изключително богата палитра от емоции и преживявания. За мен лично посланието е кратко, но много въздействащо - любовта е най-силната и най-чистата връзка между хората. И щом в едно семейство има любов, всичко се преодолява!

- Как се промени живота ти, откакто самият ти стана татко?

- На 360 градуса. Това е нещо неописуемо, щуро, красиво и много различно от всичко, което съм изпитвал до сега. Искрено го пожелавам на тези, които все още не са го изпитали. Ставаш пример не само с музиката си, но и в семейството си, с човека, който си.

- Кое е най-важното нещо, на което искаш да научиш Антони?

- Искам да го науча най-вече да е добър човек, доблестен българин и достоен мъж. Да вярва в себе си, да мечтае, но и да се бори за мечтите се. Май станаха повече, но няма как… тези неща вървят ръка за ръка.

- Ти произхождаш от музикален род. Искаш ли и той да тръгне по твоите стъпки?

- Не, искам да тръгне след сърцето си. Да слуша интуицията си, а аз ще съм там да му помагам с каквото мога!

- Планираш ли да имаш голямо семейство?

- Планирам да имам сплотено семейство, семейство, в което всички се уважават и обичат. Колко голямо ще е – Божа работа.

- Подготвяш ли нещо ново за феновете си?

- Подготвям много интересни неща. Искам през 2022 година да издам повече музика, отколкото миналите две година, взети заедно… Да видим дали ще успея.

-  Неведнъж си бил част от жури на конкурси за млади изпълнители. Какво ги съветваш?

- Да не забравят, че са специални и уникални, и да творят от сърце и с много любов. 

- Каква е тайната на успеха?

- Да не мислиш за него, а да правиш това, което обичаш. И всичко ще си дойде на мястото.

- Кои са най-големите ти предизвикателства като певец?

- Много са, наистина много, но не могат да се справят с удовлетворението от свършената работа.

- Какво те вдъхновява?

- Всичко. Наистина всичко може да ме вдъхнови – поглед, залез, топъл чай, свежа гледка въздух… Всичко.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- В момента нямам много такова, но иначе обичам природата, хубавото вино, приятна компания, интересни книги или филми.