0

Б ременността е тежко, но и красиво преживяване, в което се формира силната връзка между майките и техните деца. Не всяка жена обаче може да премине през това, а най-често причината е здравословен проблем. Едно от решенията е използването на сурогатна майка. Макар този метод в България да е забранен със закон, отвъд Океана е често срещана практика. Това не подминава и световноизвестните звезди.

Бременността е тежко, но и красиво преживяване, в което се формира силната връзка между майките и техните деца. Не всяка жена обаче може да премине през това, а най-често причината е здравословен проблем. Едно от решенията е използването на сурогатна майка. Макар този метод в България да е забранен със закон, отвъд Океана е често срещана практика. Това не подминава и световноизвестните звезди.

Най-пресният пример за знаменитости, доверили се на сурогатна майка, са актрисата

 Приянка Чопра и музикантът Ник Джонас

 Преди броени дни те се похвалиха в социалните мрежи, че семейството им се е увеличило с един член.

„Много сме щастливи да потвърдим, че посрещнахме бебе чрез сурогатна майка. С уважение молим за запазване на личното ни пространство в този специален момент, тъй като се фокусираме върху нашето семейство“, написа Чопра в Инстаграм.

Звездите засега не издават нито пола, нито името на рожбата си. Според изданието Page Six те имат дъщеричка.

Припомняме, че красавицата е кака на любимия си с десетилетие. Двамата са заедно от 2017-а, като няколко месеца по-късно се разходиха до олтара.

Миналия юли актрисата Амбър Хърд също се похвали, че е станала майка. Дъщеричката й е родена през април, но звездната майка си е запазила малко време с нея далеч от публичното пространство.

„Много съм развълнувана да споделя тази новина с вас. Преди четири години реших, че искам да имам дете. Исках това да стане по моите правила. Сега

 оценявам колко радикално е за нас

 жените, да мислим за една от най-фундаменталните части от съдбите ни по този начин. Надявам се, че сме стигнали до момент, в който е нормално да не искаш халка, за да имаш бебешко креватче. Тя е началото на остатъка от живота ми“, написа в социалните мрежи бившата съпруга на Джони Деп.

Момиченцето носи името Уна Пейдж Хърд

През 2020-а актрисата Джесика Частейн и съпругът й Джан Лука Паси де Препосуло се сдобиха с втора рожба. Тогава двойката не издаде дали детето е износено от сурогатна майка, но предходните месеци Частейн посещаваше бляскави форуми с тесни тоалети, без да личи бременно коремче, поради което медиите стигнаха до това заключение. Малко по-късно

 звездата потвърди спекулациите

 Първото й дете – Джулиета, също се появи на бял свят по този начин. Втората й рожба също е момиче, но името й още не е оповестено. Джесика и Джан Лука са заедно от 2012-а и се стремят да държат личния си живот далеч от светлината на прожекторите.

По това време стана ясно, че актрисата и комедийна звезда Кристен Уиг, позната с ролите си във филми като "Позабременяла", "Шаферки" и "Ловци на духове 3", е станала майка на близнаци.

От сп. People първи съобщиха, че 46-годишната тогава Уиг и партньорът й - актьорът и продуцент Ави Ротман, са се сдобили с потомство по-рано през годината, като бебетата са износени от сурогатна майка.

Кристен загатна за новата си родителска роля, докато водеше

 посветен на Деня на майката

 епизод от шоуто "На живо в събота вечер" през май.

"Не знам дали наистина оценявах моята майка през първите 45 години от живота си. Тази година обаче се чувствам особено благодарна за препоръките и любовта й. Благодаря й за всички онези неща, на които ме научи, подготвяйки ме самата аз да бъда майка", сподели Уиг в монолога си.

Чаровната блондинка не издава нищо за децата си, но от подписана картичка се предполага, че те носят имената Луна и Шайло.

През 2019 г. риалити сензацията Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест гушнаха четвърта рожба. Две от децата им са износени от една и съща сурогатна майка, а причината - звездата от Keeping Up with the Kardashians и

 при двете си бременности е имала усложнения

 и затова специалистите й препоръчали да обмисли друг вариант. Въпросната жена е родила Чикаго и Псалм. Освен тях Ким и Кание възпитават Норт и Сейнт. Към момента двамата са разделени и си поделят грижите за малчуганите. Те получават и платена помощ.

„В момента най-солено им излизат бавачките. Те имат персонал, който е на разположение 24/7. Когато пътуват, те взимат със себе си бавачка, за да се грижи за децата, ако те не могат. Освен това те имат армия от асистенти, персонални треньори, главни готвачи и стилисти. Това им струва между 50 000 и 100 000 долара на месец“, издаде наскоро анонимен източник, цитиран от Контактмюзик.

В края на 2010-а с дъщеря от сурогатна майка се сдобиха още Никол Кидман и Кийт Ърбън. Те обявиха това с комюнике, в което се уточнява, че и

 двамата са биологични родители

 на детето.

"Нашето семейство е изключително щастливо и признателно за това, че е дарено с малката Фейт Маргарет. Нямаме думи да опишем огромната благодарност, която изпитваме към всички, които ни подкрепиха през последните месеци и особено на нашата сурогатна майка", се казва още в текста. Двамата са женени от 2006 г. и имат дъщеря Сънди Роуз, която актрисата роди през юли 2008-а. Звездата от „Мулен Руж“ има още две деца. С бившия й съпруг Том Круз осиновиха Изабел Джейн и Конър Антъни по време на брака си.