0

Н ад 1 000 000 зрители гледаха в Интернет специалния промо концерт на Кристиан Костов в Пекин, с който младият български изпълнител с международна слава отпразнува на сцената сред няколкостотин фенове 19-ия си рожден ден.

Над 1 000 000 зрители гледаха в Интернет специалния промо концерт на Кристиан Костов в Пекин, с който младият български изпълнител с международна слава отпразнува на сцената сред няколкостотин фенове 19-ия си рожден ден.

Само в най-голямата стрийминг платформата в Китай – QQ Music, събитието е било наблюдавано директно от 711 338 души, а в KuGou Music – от 241 917, съобщиха за „Монитор“ от щаба на певеца. На концерта в събота Крис за пръв път изпълни на живо пред публика новата си песен Live It Up – дует с известната китайска изпълнителка Тифа Чен (Tifa Chen). Тази песен

стана хит още в деня на излизането си

като в рамките на час се изкачи до върха в класацията на QQ Music.

Със своя пърформанс чаровният българин представи песните от новия си китайски мини-албум #Prologue. Вторият на музикалния конкурс „Евровизия 2017“ изпя 8 парчета под оглушителните възгласи и аплодисменти на азиатските си фенове.

Ден и половина по-рано, точно месец след Деня на влюбените, когато в Китай и цяла Азия се празнува Белият Свети Валентин, пет щастливи почитателки, спечелили билети за следобеден чай с Кристиан Костов, се срещнаха със своя идол в романтичен пекински ресторант. Специално за момичетата Крис изпя предпремиерно на живо новата си песен и се снима с тях. На 14 март онези, които са получили подаръци в Деня на влюбените, връщат жеста и на свой ред подаряват нещо в знак на любов или учтивост – обикновено бял шоколад, бисквити и цветя. Така на следобедното парти певецът „върна жеста“ на 5 от своите фенки в Китай за любовта и подкрепата, която му оказват там. Благодарение на тях в необятната страна изпълнителят на Beautiful Mess вече е мегазвезда. Само за 3 месеца в китайската социална мрежа Weibo China

последователите на нашето момче надхвърлиха 400 000

Кристиан направи фотосесия за китайското издание на модното списание Elle, окупира корицата на Men's uno, стана обект на множество интервюта и репортажи, някои от които го увековечиха дори в Летния императорски дворец в Пекин – дворцов комплекс от ХVІІІ век. Седмица преди излизането на #Prologue, който вече е във всички стрийминг платформи в страната, 40 от основните станции на метрото в китайската столица, фасадите на търговските центрове и небостъргачите бяха украсени с негови огромни билбордове. Реклама като за световна звезда!

В Китай Крис ще участва най-малко до 12-ия епизод на музикалното тв риалити Singer, който ще бъде записан в четвъртък и излъчен на 29 март. След това има всички шансове да стигне и до финала му. Миналогодишното издание бе спечелено от британската певица Джеси Джей.