0

Д еветнадесет пациенти гласуваха на 4-и километър в столицата. Те дадоха вота си в секция, оборудвана специално за целта, съобщиха от Университетската болница по неврология и психиатрия „Свети Наум”. Всички те са хора, които имат право да гласуват, тъй като не са сложени под запрещение, поясниха от лечебното заведение.

Независимо, че дошлите близки на някои от тях на свиждане, да питаха, дали и те не могат да дадат вота си в столицата, вместо в родното си място, им бе разяснено, че не могат да гласуват в лечебното заведение.

За разлика от други години, изборна секция вчера не бе разкрита в Психиатричната болница „Свети Иван Рилски” в Курило. Това съобщи за „Монитор” нейната директорка д-р Цветемира Гълъбова. Този път независимо, че имаме десет човека, които не са под запрещение, те не можаха да дадат гласа си, защото бяха без лични документи, докарани при нас по спешност, каза още д-р Гълъбова и поясни, че преди решение на съда за запрещение право на глас имат всички пациенти.

За последен път пациенти на Курило са гласували за европарламент през миналата година, но не на територията на болницата, а са карани със санитарни автомобили до изборната секция в село Гниляне.