0

М ариана Аршева е телевизионен журналист, издател на списание „Мери”, автор и продуцент на тв предаване „Модна фиеста”, продуцент на "Модна фиеста Албена". Завършила е две висши образования.

Мариана Аршева е телевизионен журналист, издател на списание „Мери”, автор и продуцент на тв предаване „Модна фиеста”, продуцент на "Модна фиеста Албена". Завършила е две висши образования.

Първото е българска филология и второто - телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”.
От 2004 година издава списание „Мери”, а от 2000 година Мариана Аршева е автор и продуцент на най-голямото модно и лайфстайл  събитие в България - Модна фиеста Албена. Работи в сферата на ПР-а и рекламата повече от 20 години.

Мариана, здравей! В подготовка си за голям юбилей – 20 години Модна фиеста Албена. Това много ли е или малко.

Много е от гледна точка на това, че е много трудна организацията на такова събитие. Много хора трябва да си стиковат нещата, точно втората седмица на юни, да имат възможност да бъдат на фиестата. Много от участниците пътуват по изложения, пътуват за платове, материали. Който има възможност идва, някои ми се обаждат след години, пак се връщат, както модна къща „Алоха Маре“, която се завръща отново след 7 години. Има и такива участници, които участват всяка година, не пропускат. Както каза един клиент, „20 години много малко двойки изкарват, а ти продължаваш“ .

Какво е различното тази година?

Тази година ни е юбилейна – 20 години. На едно и също място, в най-красивия комплекс – Албена. Няма такова уникално съчетание на плаж, море и планина, чист въздух и чисто море. Комплексът предлага простор, красота и удобство! Не на последно място сигурност и безопасност! Навсякъде има цветя, зеленина, които радват очите. Хотелите са проектирани така, че гледат към морето. Има много външни сцени, почти пред всеки един хотел, много басейни, и всичките са различни, всеки със своята гледка, разположение и красота. Това е и много благодатно място за снимки, защото манекените, никога не излизат от едно и също място. Има възможност за различна хореография и винаги се вижда морето. Има чудесни възможности за развлечение, различни видове спорт и туризъм.

С какво ще започнете?

Тази година, имайки предвид кризата с вируса, ще започнем тематично. Откриваме с колекцията на Бултекс, която включва дефиле на маски, работно облекло за лекари, медицински сестри  и по интересното е, че в дефилето ще вземат участие истински лекари и медицински сестри. Имаме традиция след всяко дефиле, известен наш музикален изпълнител да презентира последните си музикални проекти. Така ще бъде и сега. Известни имена, обичани изпълнители, от Нелина с „белия мерцедес“ и народните песни, до невероятните Кристина Димитрова, Краси Аврамов, Искрен Пецов и Ивайло Колев, до младите любимци на публиката, дует „Аморе“. Ще бъдем на открити сцени и на плажа. Сутрин, са дефилетата на бански и аксесоари, а вечер са елегантните облекла. Манекените ще бъдат гримирани с невероятните гримове на Орифлейм, шведската козметика ще се погрижи и за техните тела със слънцезащитните продукти. На плажа ще имаме и състезание със слъдоледите на Нестле айс крийм. Всяка година участниците познават вкуса на сладоледа, като досега победители са били певецът Васил Петров, певиците Джина Стоева и Ивена, Мистър Менхънт Али Алиев и др. Тази година Bossът на всяка ситуация е Boss Full Pecan Pralines, с вкус на карамел и карамелов сироп, покрит с млечен шоколад и карамелизирани ядки пекан.

Вечерите ще закриваме с официални и сватбени тоалети. Лично собственикът на Сватбен център My Wedding, Пламен Йорданов, идва с няколко колекции. Такова разнообразие няма нито една сватбена модна къща в България. Той има хиляди рокли за сватби и коктейл, и е избрал за 20-тата Модна фиеста Албена, най-цветните и най-красиви съчетания. През годините са участвали много дизайнери, които са започнали творческия си път, тук, на фиестата. Тази година, спонсор на събитието е и Банка ДСК, която подкрепя развитието на млади таланти и в областта на модата.

 След това, накъде?

Аз винаги имам много прокти. Едни стоят и чакат точното време, други са в реализация или в подготовка. Но, едно е ясно, никога не стоя и не чакам някой нещо да ми предложи. Аз съм тази, която измислям нови и нови неща, но не съм разхвърляна напосоки. Всичко е свързано с модата, лайфсайла, ПР-а и рекламата. Рекламирала съм какво ли не за тези 25 години – от най-скъпите автомобили на пазара, до много известни политически лидери, туристически забележителности, комплекси. Винаги едно е много важно за мен! Това, което рекламирам, трябва да го харесвам! Ако е козметика, да ползвам част от продуктите й с удоволствие, като Орифлейм, да съм убедена, че са едни от най-добрите на пазара, ако са сладоледи, то да бъдат задължително Нестле, няма други като тях с такова качество и сертификати, ако е банка – само Банка ДСК, ако ще почивам, то да е в Албена!

Като казахте Албена, имате ли призив към българите, къде да почиват това лято?

Всеки човек сам избира своето място за почивка. Къде ще се чувства спокоен, къде иска да се събужда тези 5, 10 или 20 дни от годината, които си е отделил. Лично за мен, аз искам да почивам там, където се чувствам най-добре, както никъде другаде по света. Имала съм възможност да пътувам много по света. Но, тук съм дошла много малка, на 17 години, всяко лято като студентка работех като екскурзовод и администратор в хотелите „Калиопа“, „Добруджа“ и „Панорама“ и познах завинаги моето място за почивка.

За мен това е Албена – най-красивото място на България!