0

Владеенето на английски език вече е не просто предимство, а задължително умение. Затова с началото на учебната година родителите започват да мислят за частни уроци.

В интернет вече има изобилие от оферти за езиково обучение за всеки джоб. В една от най-престижните частни школи курсовете по английски  за хлапетата в забавачката между 3 и 5 години излиза 876 лв., като таксата се плаща на четири вноски. Езиковата забавачка се провежда два или три пъти седмично и включва забавни и интересни занимания, които запознават малчуганите с  културата на английския език. Целта на курса е създаването на основен запас от думи, развиване на устните говорни умения и подготовка за предучилищния курс. В учебните програми са заложени разнообразни и забавни игри и стихчета на английски език. Освен да рецитират и играят децата ще се запознаят и с множество  английски песни под ръководството на квалифициран музикален педагог.

Курс

За по-големите малчугани, които вече са първи клас, курсът струва 759 лв., като цената включва и учебниците. Обучението се провежда два пъти седмично по три учебни часа, сутрин или следобед, както и през уикенда. Хлапетата от първи до трети клас продължават да учат езика посредством игрови упражнения и весели, увлекателни занимания. За учениците от 4-ти до 6-и клас пък темите са съобразени с интересите на съвременните тийнейджъри, мотивират ги да участват в дискусии на английски език и да развиват говорните си умения. Идеята на курса е децата да  натрупат солиден речников запас и овладяват тънкостите на английската граматика. В седми клас пък учениците година достигат до ниво В2, което им дава подходящата база знания и умения  за FCE – първото ниво на сертификатите на университета Кеймбридж, което могат да завършат в осми клас.

Сайтове

В сайтовете за групово пазаруване могат да се намерят и в пъти по-евтини оферти. В примамливо тънките промоции обаче може да има уловки. Затова е добре родителите добре да четат условията при закупуване на ваучер, както и да проучат добре езиковите школи, защото често ниската цена е за сметка на качеството. Една от промоциите е за езиков курс  за деца до седем години срещу 164 лв. Обучението е с продължителност три месеца, като уроците се провеждат веднъж седмично. Децата се обучават в групи от минимум 4 и максимум 8 човека. За учениците от 8 до 14 години цената на курса е 210 лв.