0
91 д уши, заемащи висши държавни длъжности, не са обявили в края на миналата година цялото си имане при подаването на имуществените си декларации до Сметната палата. Списъкът с имената им бе публикуван вчера на сайта на одитната институция.
В него фигурират шефове на министерски кабинети, членове на ръководствата на областни и общински управи и на политически партии, както и общо девет депутати. За несъответствието в декларациите им по закон ще бъдат алармирани НАП и ДАНС. Повечето от тях са „забравили” да обявят
дялове във фирми и имоти
включително на своите съпрузи. Така например пернишкият законотворец от РБ Валентин Павлов не е декларирал участието си в „Дентален център ЕО-Дент” ООД, „Групова практика за първична дентална помощ ЕО Дент-2” ООД и „Вео” ООД, както и дялове на съпругата си в „Цайх” ООД. В сферата на здравеопазването се е реализирала явно и съпругата на Петър Беков от ГЕРБ, който също като Павлов е „забравил” за фирмата й „Амбулатория за извънболнична специализирана медицинска помощ по детски болести - индивидуална практика - д-р Петя Бекова” ЕООД, която е регистрирана в Ихтиман. Колегата им Борислав Великов пък не е вписал в декларацията си нива в Берковица.
Семейни ниви, пасища и лозя
не са декларирали също така социалистът Димитър Димитров и Иван Станков от АБВ, а неговата съпартийка - небезизвестната певица Николина Чакърдъкова, пък е „забравила”, че има джип „Санг Йонг“, както и за дяловете на съпруга си във фирмата „Блакорп” ЕООД. Бившият тв водещ и настоящ депутат от БДЦ Росен Петров от своя страна не е декларирал дяловете си в дружеството „Брейн Къмпани” ООД, а Слави Бинев от ПФ не е обявил вписан на сина му апартамент в София. Списъкът с депутатите, за чиито декларации е установено несъответствие, допълват Бойка Маринска от РБ, която не е обявила дялове на съпруга си в „Триера-1” ЕООД, и Полина Карастоянова от ПФ, която не е декларирала имот на съпруга си в ябланското село Малък извор.