0

А лек Болдуин и останалите продуценти на филма Rust ще проведат паралелно разследване на това, извършвано от властите във връзка с трагичната смърт на операторката Халина Хътчинс. 63-годишната звезда сътрудничи на полицаите, като според информация на BBC е малко вероятно срещу него да бъдат повдигнати обвинения. От позицията си на продуцент обаче той е наел правна фирма, която да проведе вътрешно разследване във връзка със стрелбата.

Алек Болдуин и останалите продуценти на филма Rust ще проведат паралелно разследване на това, извършвано от властите във връзка с трагичната смърт на операторката Халина Хътчинс. 63-годишната звезда сътрудничи на полицаите, като според информация на BBC е малко вероятно срещу него да бъдат повдигнати обвинения. От позицията си на продуцент обаче той е наел правна фирма, която да проведе вътрешно разследване във връзка със стрелбата.

Над 600 доказателства са събрали униформените от снимачната площадка на Rust, съобщи пък шерифът на Санта Фе. От тях 500 са били муниции, като се вярва, че в част от патроните има и куршуми. Категорична позиция по този въпрос обаче ще може да бъде направена след анализ в лаборатория на ФБР, съобщават разследващите.

Междувременно стана ясно, че двама души са имали досег до оръжието преди то да бъде връчено на Болдуин. Става дума за оръжейката Хана Гутиерес-Рийд и асистент-режисьора Дейв Холс. Според показанията на Холс, които са предоставени публично, той не е успял да провери пистолета преди да го предаде на актьора. Въпреки това се смята, че е уведомил Болдуин, че оръжието е безопасно и не е заредено. Гутиерес-Рийд пък е заявила, че е проверила самия пистолет, но не и мунициите. По думите й, оръжията обикновено се прибирали в сейф, като едва ограничен кръг от хора имали достъп до него. В допълнение на това Гутиерес-Рийд е обяснила, че на снимачната площадка не се държат куршуми.

Дейностите по разследването продължават, обяви още шерифът на Санта Фе, като уточни, че все още не са изключени каквито и да е версии.

Припомняме, че до трагичната смърт на Халина Хътчинс се стигна на 21 октомври, когато по време на репетиция тя бе простреляна от Алек Болдуин. Ранен беше и режисьорът на филма Джоел Соуза. До инцидента се стигнало докато актьорът тренирал как да направи диагонално вадене на пистолета от кобура. След кончината на операторката пък стана ясно, че това не е първата опасна случка на сета на Rust, свързана с непроверено оръжие.