0

Шведската автомобилна компания Volvo и Microsoft представиха система за гласово управление, която се командва от преносимо устройство. Притежателите на автомобили Volvo ще могат да разговарят с колата си чрез своята смарт гривна Microsoft Band 2, която им позволява да му дават указания относно настройване на навигацията, включване на отоплението, заключване на вратите, мигане на светлинни индикатори или натискане на клаксона. Всичко това стана възможно благодарение на мобилното приложение Volvo on Call и свързаното преносимо устройство.

През ноември 2015 г. Volvo и Microsoft обявиха своето широко прокламирано сътрудничество с първото автомобилно приложение на технологията HoloLens. HoloLens е първият в света напълно автономен холографски компютър, който може да се използва в бъдеще за преформулиране на начина, по който клиентите първо научават, проучват и дори купуват автомобил. Сега двете компании предоставят дистанционно гласово управление за автомобили Volvo чрез Microsoft Band 2, като поредното доказателство за амбицията им да разработват съвместно автомобилни технологии от следващо поколение.

Връзката с колата се осъществява чрез мобилното приложение Volvo on Call и свързаното преносимо устройство.

В последно време специалистите от Volvo се съсредоточават повече върху иновациите извън традиционната автомобилна сфера, демонстрирайки готовност за потенциални партньорства и нови бизнес модели. Новата възможност за свързване с автомобил Volvo с гласово управление чрез Microsoft Band 2 ще се предлага на клиентите на пазарите, в които е активно приложението Volvo on Call от пролетта на 2016 година.

Новата възможност за свързване с Volvo XC90 с гласово управление ще се предлага на клиентите от пролетта на 2016 г.