0

Е динствената българска медалистка от началото на олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, се представи достойно и във финала на спортна стрелба на 25 метра пистолет. Българката остана 4-а и бе много близо до спечелване на второ олимпийско отличие за България от игрите в Токио, но загуби престрелката за бронза.

Единствената българска медалистка от началото на олимпийските игри в Токио - Антоанета Костадинова, се представи достойно и във финала на спортна стрелба на 25 метра пистолет. Българката остана 4-а и бе много близо до спечелване на второ олимпийско отличие за България от игрите в Токио, но загуби престрелката за бронза.

Българката, която влезе с първи резултат във финала, започна с лоша серия от 5 неуспешни изстрела. После обаче Костадинова показа точен мерник и остана сред последните 4 на рубежа. Наложи се да има допълнителна престрелка за бронзовия медал срещу китайката Сяо Цзяжуйсюан, в която азиатката излезе победител. Така Антоанета остана на четвърто място.

Престрелка определи и олимпийската титла. Рускинята Виталина Бацарашкина, която измъкна златото от Костадинова на 10 м въздушен пистолет в последния изстрел, триумфира отново. Тя показа по-железни нерви от корейката Ким Минхунг, за която остана среброто.