0

Д вама видинчани са задържани в събота вечерта след сигнал на журналисти, че се подготвя купуване на гласове. За случая е докладвано на прокуратурата и е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията във Видин.

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е преминала без инциденти.
Около 300 служители от структурните звена на МВР в област Видин  осигуряват охраната на изборните секции и отговарят за реда и спокойствието в региона. В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.



Служителите от звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок. В събота са били издадени две удостоверения. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 25 октомври 2015 г.