0

В света отдавна се правят хороскопи и за домашни любимци. А топастролози казват какви са характерите на котето или кучето у дома. Какъв е домашният ми любимец според зодията си и дали тя съответства на човешките знаци, се питат много стопани. Дори да вярвате в астрологията, то може би не сте се замисляли, че звездите влияят и на характера на животните, пък казват знаещи. И смятат, че поведението на домашния любимец може да бъде обяснено донякъде с неговия зодиакален знак. Ето някои от възможните отговори.

Овен

Ако домашният ви любимец е роден под знака на Овен, то той ще се опитва да бъде шефът във вашия дом. Може да се проявява като вироглав лидер, който няма да се съгласява лесно с вас. Вероятно кучето ви/котето ви е упорито, но и безстрашно. Сигурно ви е било трудно да го обучите на някакви навици, но в крайна сметка това не е най-важното. По-стойностен е фактът, че вашето любимо животно е супер лоялно и би се жертвало в името на вашата безопасност.

Телец

Домашните любимци, родени под знака на Телец, са инати и мързеливи. Те могат да си прекарат деня в дрямка върху най-удобната мебел във вашия дом. Те обичат да ги галят, решат, гушкат, чешат и т.н. Тези животни имат склонност към лакомия и наднормено тегло, затова ги разхождайте по-често и внимавайте с какво ги храните.

Близнаци

Ако вашият домашен любимец е зодия Близнаци, то той е любопитен и енергичен, но може да ви вкара в неприятности. Неговата енергия е неизчерпаема, което си е проблем понякога. Затова пък животното е чаровно и харизматично и всички у дома ще го обичат.

Рак

Вашият четириног любимец е чувствителен и при най-лекото смъмряне от ваша страна, ще се оттегля разтреперан. Той е бдителен и ще пази дома и семейството ви, но трябва да бъдете лоялни към него – не го изоставяйте при роднини, баби и дядовци и т.н., когато тръгнете на почивка, защото той ще преживее раздялата тежко. Тези животни обаче в повечето случаи не обичат да бъдат возени в кола, имайте го предвид.

Лъв

Лъвът неслучайно е царят на животните. Ако вашият домашен любимец е Лъв, вие усещате кралския му нрав. Най-вероятно той се държи високомерно към другите животни (в парка, например) и може да има малко по-агресивен характер. Осигурете на вашия цар удобна домашна обстановка и то на слънчево място, защото тъмнината предизвиква у него меланхолия.

Дева

Ако вашият домашен любимец е Дева, то той трябва да е чист, любящ и подреден. Винаги, когато се нацапа, с удоволствие ще влиза в банята да бъде хигиенизиран. Вие не можете и да мечтаете за по-добър приятел. Имайте предвид, че вашият интелигентен четириног приятел ще обича стриктните графици, ясните команди и професионалното обучение.

Везни

Ако вашето куче/коте е Везни, то вероятно е изключително добре изглеждащо. Най-вероятно вашият любимец ще използва своята красота за користни цели – за да получи от вас това, което иска. Везните изглеждат мързеливи, но в същото време са нетърпеливи. Те също могат да бъдат доста гръмогласни, но пък се чувстват добре сред много хора.

Скорпион

Вашето животно, родено под знака на Скорпион, е много наблюдателно и независимо по природа. То може да иска да се скита само извън дома ви, затова внимавайте да не го изгубите. Домашният любимец Скорпион не обича да се моли – така че не го карайте. Имайте предвид, че тези животни лесно стават психически неуравновесени, така че не ги стресирайте излишно.

Стрелец

Вашият домашен любимец е супер енергичен и в топ физическа форма, щом е Стрелец. Той е жизнерадостен, любящ и забавен. Понякога може да е по-буен отколкото ви се иска и да действа разрушително из дома ви, правейки сладки пакости. Животното Стрелец обича дългите разходки на нови, непознати територии.

Козирог

Вашето любимо животно би трябвало да е със спокоен нрав и голям интелект, щом е Козирог. Вероятно то е обучено от вас много бързо на всички добри навици и вие сте останали доволни от резултата. Имайте предвид, че вашето куче/коте обича да остава само, на спокойствие, от време на време, и няма да е супер общително. Освен това няма да има желание да се сприятелява със себеподобни.

Водолей

Домашният любимец Водолей танцува в ритъма на своя собствен барабан. Това животно може да се проявява като непослушно от време на време, тъй като е твърде темпераментно да следва команди. В същото време вашият четириног приятел е готов да ви следва дори до края на света, тъй като обича приключенията и пътуванията. Той е нежен и обича да си играе с деца.

Риби

Това е най-лоялният, добронамерен и чувствителен домашен любимец. Той, също като своя зодиакален знак, обича водата. Възможно е от време на време да показва тревожност и/или особени настроения, които вероятно са свързани по някакъв начин с вашите собствени настроения и поведение.