0
Бг гарски студенти, трудили се на бригада в САЩ, се отправят към Бахамските острови след края на Work and Travel програмата си.
Круизите, които тръгват от по-големите градове като Маями, Бостън и Ню Йорк, са прекрасна възможност за студентите да разгледат някои от тези космополитни градове и да се отправят накъм екзотичните острови.
Труд
Програмата Work and Travel дава шанс на студентите да посетят и някои от най-известните забележителности в страната на неограничените възможности, които до скоро младежите са гледали само по филмите. Част от студентите пътуват по време на самата програма, като ползват седмица или две отпуск, но повечето от тях планират пътуването си за след края на работния си период, обясняват специалистите от Orange, който са една от фирмите, които се занимават с организиране на студентски бригади.
В зависимост от региона, в който работят, студентите предпочитат различни дестинации. Най-популярни са Ню Йорк, Вашингтон, Бостън, Чикаго, а за студентите, работещи в Аляска ­ и Бахамските острови. Изключение не правят и националните паркове като Йелоустоун, Денали и Гранд каньон.
За бъдещите висшисти, които работят в щатите по източното крайбрежие като Вирджиния, Мериленд, Ню Джърси, Северна и Южна Каролина и Флорида, най-близките градове за пътуване след програмата са Ню Йорк и Вашингтон. Empire State Building, Times Square, Музея на авиацията, Метрополитън музей и Статуята на Свободата са само част от забележителностите, които студентите посещават. В столицата Вашингтон се намират многобройни музеи, Капитолия и Вашингтон монумент. Ниагарският водопад е много близо до Вашингтон и Ню Йорк и студентите често съчетават екскурзиите до тези градове с посещение на впечатляващия водопад.
Снимки
Студентите, които работят в един от най-популярните щати за летен гурбет ­ Масачузетц, имат възможност да посетят Бостън, който е един от най-европейски изглеждащите градове в САЩ.
Чикаго пък привлича студенти, които работят в Уисконсин или по-вътрешните щати. Фонтанът Краун, Клауд Гейт и Чайнатаун са сред местата, пред които младежите обичат да си правят снимки."Дестинациите, които студентите избират, са най-разнообразни. Някои предпочитат да посетят повече природни забележителности, други ­ големи космополитни градове, трети да се отправят към екзотични острови. Много е важно обаче всички да знаят, че ако са решили да пътуват извън САЩ до страни като Мексико или Куба например, това задължително трябва да се случи в периода на валидност на разрешителното им за работа. Причината за това е, че те няма да могат да влязат отново в САЩ за обратния си полет за България, защото разрешителното им за работа е изтекло. Преди да резервират екскурзията си, трябва да проверят добре за кои страни са им необходими допълнителни визи за пребиваване", обясняват от Orange.
Бъдеще
Все повече студенти избират да спестят изкараните пари и да финансират бъдещото си обучение в чужбина. Най-често те пазят натрупаната сума от лятото за магистратура зад граница. "Освен в пътуване и опознаване на САЩ, се опитваме да насърчаваме студентите да инвестират спестяванията си в образованието си, било то в България или чужбина. Даваме им съвети да инвестират в себе си, в курсове за усъвършенстване, в изучаване на чужди езици и т.н.", обясняват експертите.