0
Мускулните схващания обикновено се появят без предупреждение. Острата нетърпима болка преминава като изстрел през целия подбедрен мускул и ви оставя без дъх. Мускулатурата се втвърдява, а болезненото напрежение продължава за няколко минути, които могат да ви се сторят часове. Голям процент от хората по света страдат от подобен проблем. Най-често спортисти, жени, бременни жени и възрастни хора. В много случаи втвърдяването на мускула се случва през нощта, което допълнително предизвиква трудности със съня. Ако страдате от остри мускулни схващания на краката (крампи), вероятно вече сте открили, че разтягането на засегнатите мускули помага на първо време. При крампа на подбедрения мускул трябва да изпънете крака седейки и с пълна сила да притиснете върха на стъпалото към тялото. Трябва да задържите тази позиция, докато болката забележимо намалее. Лек и релаксиращ масаж също помага да се облекчи втвърдяването. И топли компреси върху засегнатото място успокояват болката.

 

Не трябва да привиквате с честите мускулни крампи и с болезненото напрежение. Нужно е първо да потърсите причините за това и да облекчите схващанията възможно най-бързо. Твърде обилното потене по време на спорт или работа, също и недостатъчният прием на течности, могат да са причинители на тези схващания на краката. Постоянното напрежение може да бъде потушено и като се внимава за стойката на тялото и се избягва ненужния стрес. Релаксиращи упражнения като йога, както и умереното натоварване на мускулите също възстановят баланса на тялото. Препоръчително е да не прекалявате с тренировките и да не превишавате нивата на стрес, както и да приемате много течности.

Мускулите трябва да функционират правилно, за да не се стига до ограничаване на движението. Независимо дали става въпрос за ходене, тичане или друго физическо натоварване – правилните дози магнезий, калций, калий и натрий гладко регулират мускулното съкращаване и отпускане. Чест причинител на мускулните спазми и схващания е магнезиевият дефицит. Приемът на магнезий с висока дозировка помага както за незабавното, така и за дългосрочното отпускане на мускулатурата. Мускулните схващания често се получават през нощта заради естествената флуктуация промяна на нивата на магнезий в тялото. В ранните часове на утрото концентрацията на магнезий в тялото спада. За да противодействате на този ефект е най-добре да приемате магнезия вечер.

 

 

Ако търсите продукт с магнезий (таблетки магнезий) като превантивна мярка или конкретно искате да се справите с магнезиев дефицит, то можете да разчитате на Биолектра Магнезий 243 Форте. Минералните експерти на Биолектра вярват, че високото качество започва с внимателния ръчен подбор на суровините. Специалните методи на производство гарантират, че Биолектра Магнезий ефервесцентни таблетки са направени без допълнителни слепващи вещества, разтварят се напълно и винаги съдържат едно и също количество активни съставки. Така сте сигурни, че наистина приемате количеството магнезий, което е посочено на опаковката.

 

Биолектра Магнезий 243 Форте е висококачествен магнезиев продукт и специално създаден да покрие дневната нужда от магнезий на организма. Минималната необходима дневна доза за възрастни е 300-400 мг. Произведен по уникална т.нар. топо-технология, която е патентована и разработена от Hermes Arzneimittel. Тя осигурява отлична разтворимост на таблетките, 100% възможност за усвояване от организма и дълготрайно действие на биоактивните съставки. Чрез топо-технологията магнезиевите йони са стабилизирани и при разтварянето на продукта настъпва незабавното им усвояване от организма.

Биолектра Магнезий 243 Форте е магнезиев оксид, който се предлага под формата на ефервесцентни таблетки в два освежаващи приятни плодови вкуса – лимон и портокал.

Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 6 години, като може да се приема също и от диабетици. Без съдържание на захар, глутен и лактоза.

Дозировка: 1 таблетка дневно се разтваря в 250 мл вода като профилактична доза и

2 х 1 таблетка дневно за лечебна доза.

Продуктът Биолектра Магнезий 243 Форте може да намерите в аптеките.

 

Бъдете информирани и спокойни кой е “важният” магнезий. Проверете дали съдържанието на магнезий на опаковката на магнезиев продукт, който приемате, се отнася за магнезиеви йони. Само магнезиевите йони са активни в организма и затова само тяхното съдържание е “важно”. Ако искате да сте напълно уверени в качеството на магнезиевия продукт, изберете такъв, който се продава в аптеките. Когато става въпрос за магнезий, съветът на фармацевтите е особено важен – в крайна сметка индивидуалните нужди на спортиста, бременната жена или възрастния се различават значително. Затова продуктите на Биолектра се продават само в аптеките.

Магнезият е перфектният избор за хора, подложени на стрес, спортисти, жени с предменструални оплаквания, бременни и кърмещи жени, хора, страдащи от мигрена, диабетици. Магнезият успокоява, ако стресът през деня ви изтощава и непрекъснато имате високи нива на адреналин. Магнезият е задължителен за активно спортуващите, тъй като чрез потта се губят значителни количества магнезий. И често обичайният прием на храна не може да компенсира тези загуби. Магнезият е препоръчителен в преодоляването на мигренозната болка. Пулсиращото остро главоболие често може да е причинено от магнезиев дефицит. Също така, много диабетици не приемат достатъчно магнезий. Пациентите с диабет често развиват хроничен магнезиев дефицит, тъй като минералът се изхвърля в големи количества от бъбреците им вследствие на заболяването. Същевременно, магнезият има ключова роля в метаболизма на въглехидратите и нивата на кръвната захар. Магнезият помага при предменструален синдром.

Ако страдате от повтарящи се крампи, въпреки че приемате адекватни количества магнезий, е препоръчително да се консултирате с лекар. Симптомите може да не са ограничени до крампите на прасеца, а да има скрити сърдечно-съдови заболявания, заболявания на мускулите, нервната система, проблеми с метаболизма и хипертония.