0

Б оян Расате все още е в ареста, съобщава БНТ. Той е задържан за срок до 72 часа. Очаква се по-късно прокуратурата да излезе с официална информация как продължава работата по случая.

Боян Расате все още е в ареста, съобщава БНТ. Той е задържан за срок до 72 часа. Очаква се по-късно прокуратурата да излезе с официална информация как продължава работата по случая.

Расате бе задържан след участие в БНТ. По искане на Софийската градска прокуратура, той беше заведен при следовател, за да му бъде повдигнато обвинение. Расате е бил закаран в Първо районно управление.

Припомняме, че в понеделник ЦИК свали имунитета му. Това се случи след искане на главния прокурор. Боян Расате беше обвинен от представители на ЛГБТ общността, че той заедно с група хора е нахлул в техен офис и там са били нанесени щети.

Срещу Расате е образувано досъдебно производство за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото", съобщиха от прокуратурата. И уточниха, че Боян Расате не е бил открит на адреса си от следовател, за да му бъде връчена призовка.