0

И збирането на Румен Радев за президент ще струва хиляди човешки животи. Днес те извършиха престъпление. Подлъгват българите, че нищо не ставало, само и само да минат президентските избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с въвеждането на зелени сертификати.

Избирането на Румен Радев за президент ще струва хиляди човешки животи. Днес те извършиха престъпление. Подлъгват българите, че нищо не ставало, само и само да минат президентските избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с въвеждането на зелени сертификати.

„Служителят на Румен Радев Стойчо Кацаров ни върна в първия ден на НОЩ – все едно не знаем какво е коронавирус“, каза Борисов.

"Преди малко станах свидетел на един мрънкащ отчаян човек, изпратен да излъже българите от диктатора Радев и да им даде отсрочка, за да мине втори тур на президентските избори", обяви Борисов.

„Имам информация, че Радев е звънял нощем на експертите да подпишат тези глупости – защото са такива. Те са срещу Европа и най-големите специалисти в света. Целта е само да угодят на Радев за президентските избори. А после? Кацаров пак ще мрънка и ще се жалва“, прогнозира Борисов.

По думите на Борисов „този измислен от Радев министър“ казал, че този зелен сертификат бил проблематичен и щял да ограничава придвижването, както и доказателство за не пряка дискриминация. Лидерът на ГЕРБ обвини Кацаров в лъжа и го нарече лъжец.

„Всичко, което се случва днес, е заради Кацаров и Радев. Сега, когато ЕК е написала какво трябва да се направи, те въвеждат български сертификат, за да може да отидеш до Каспичан и Плевен например“, обясни Борисов и добави, че с него не можело да се излезе от България.

„Сега излиза, че учениците сутрин ще учат онлайн, а вечерта могат да отидат на дискотека, а тези до 18 години могат да влизат в ресторантите и кафетата“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той не прие сравненията, направени от Кацаров, че ГЕРБ са налагали локдаун и подчерта, че в онзи момент локдауни е имало в САЩ и цяла Европа.

ГЕРБ планират да уведомят Европейската комисия за намерението на България да си „играе“ с документа.

Борисов посочи, че днес десетки хиляди родители не са на работа, а всички специалисти казвали, че децата от 1-7 клас имат тежки проблеми в обучението.

„Хаос вследствие на приказките и юмруците – до това доведе Радев“, категоричен бе той. Борисов даде за пример германския президент, който въпреки, че е социалдемократ е призовал да се слуша правителството и с днешна дата нещата са различни, защото у нас има над 100 починали, а Германия се отваря.

„Какво обединихте, като горихте маски пред МС, а днес си сложил маска. Децата станаха жертва на Кацаров и Радев, а родителите им не могат да отидат на работа“, заяви бившият премиер.

Той коментира и странните прояви на насилие от последните дни. „За една седмица биха двама министри и аз съм против насилието. Но не знам защо медиите скриха боя с Кузманов, ако беше Кралев от сутрин до вечер щеше да има репортажи. Не ги бийте, на 14-ти ноември трябва да се действа – все пак сме демократи“, призова Борисов.