0
  • ГЕРБ уведомил ОССЕ за оказания натиск върху партията
  • Биков: Радев демонтира демокрацията, защото по друг начин не може да спечели изброите

Повече няма да се оплакваме. Когато една партия я притискат всички, тя ще стане партия на народа. След 2-3 месеца ще ви поканя и пак ще говорим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията. 

  • ГЕРБ уведомил ОССЕ за оказания натиск върху партията
  • Биков: Радев демонтира демокрацията, защото по друг начин не може да спечели изброите

Повече няма да се оплакваме. Когато една партия я притискат всички, тя ще стане партия на народа. След 2-3 месеца ще ви поканя и пак ще говорим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията. 

„Днес министър ще прави хепънинх, ние пълен мандат си изкарахме, каква оставка сме ви дали?“, попита реторично той. „Всеки ден предизборния щаб на кандидат- президента Радев се изказва срещу една партия и отиват в партийната телевизия на нашия опонент да ни дава оценки. За мен оценките са дадени от ЕНП. Лъжите ви една по една започват да излизат. Ние сме много добра евроатлантическа партия. Искаме България да бъде суверенна държава, но и достоен член на ЕС“, заяви Борисов.

„Това е патриотично, а не да пееш Йовано Йованке и да кажеш: Аз съм готов да хвръля сувернитета на държава да я управлява друг“, каза лидерът на ГЕРБ визирайки коментар на лидера на ИТН Слави Трифонов.

„Тези спряха парите за магистрали, доктори и ваксинации само за месец време. Излъга, че сме подслушвали хора. После ядохме хора, после ни викаха да ни разпитва от КПКОНПИ. Сега всеки ден говори как се купуват гласове. Борят се за равенство или да ни бият с 1-2 депутати“, заяви Борисов.

Той благодари на „мощната“ евроатлантическа подкрепа за партията. „Благодаря на председателстващия ЕС, той ме поздрави и мен, и партията, премиера на Бавария също, както и Вебер. Нищо не може да затъмни това, което сме направили. Дори опита на разходки с няколко президента на Радев, защото с мен са се разхождали председателите не ЕС, ЕК и министри и прокурори на САЩ“, подчерта лидерът на ГЕРБ. По думите му така на 9 септември са мачкали опозицията.

Преди него съпартийците му изнесоха данни, че били репресирани от МВР. Томислав Дончев подчерта, че до шатрата им в Севлиево от сутринта до нея бил паркиран бус на жандармерията. „Какво пази? Или да сплаши нашите кандидати. Това не е единствения случай“, каза той.

Колегата ми Тома Биков даде още примери, като уточни, че има анонимни доноси от хора на вътрешния министър Бойко Рашков. В Поморие задържан кмет на кметството Бата- освободен след 24 без повдигнато обвинение. Подобен случай бил в Пловдив област и Шумер.

По думите му имало нахлувания в търговски обекти, нахлуване в бизнес център в Тутракан, питани били служители дали са били на предизборно събитие на ГЕРБ.

„В Кърждали- директна помощ на ДСП, набедяване на Цвета Каранянчева без никакви доказателства“, каза Биков. В Козлодуй било нахлуто в дома на организационно секретар на ГЕРБ. Има още стотици подобни случаи, в които има полицейски произвол, координиран от Бойко Рашков“, заяви Биков.

По думите му в България изборите вече са опорачени, заради Рашков, който действа от името на Румен Радев. Той действал, като истински комунист и агент на ДС. Биков изрази притеснение, че политическата криза, в която се намира, ще прерасне в конституционна.

„Радев демонтира демокрацията, защото по друг начин не може да спечели изброите, осен да прати главорези, като Рашков да върши тези безчинства“, категоричен бе Биков.

Даниел Митов заяви ,че са уведомили ОССЕ за оказания натиск върху структурите и симпатизантите им. „Така действат комунистите, авторитарните режими, визирам путиновия режим в Русия и Мадуро“, заяви Митов.