0

„Цялото им действие в момента цели потъващия Радев да бъде спасен. Затова метнаха и този с кражбата на ДДС да отвлича вниманието. Той днес си изпрати Янаки Стоилов в Конституционния съд. Честито на БСП, само там нямаше контрол и още днес взе мерки и повече няма да има такива грешки като тази с Кирил Петков“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Цялото им действие в момента цели потъващия Радев да бъде спасен. Затова метнаха и този с кражбата на ДДС да отвлича вниманието. Той днес си изпрати Янаки Стоилов в Конституционния съд. Честито на БСП, само там нямаше контрол и още днес взе мерки и повече няма да има такива грешки като тази с Кирил Петков“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Борисов отново посочи ,че би подкрепил конституционни промени, за да може хора с двойно гражданство да бъдат министри. Томислав Дончев обаче добави, че според него е по- добре тава да важи само за страни от ЕС. 

Борисов разкри, че преди минути ЦИК е взела решени да се броят разписките от машините. "Поздравявам ги. Представител на ДБ е гласувал против, а другия не е присъствал- Цветозар Томов. Това е крачка на пред към прозрачността", каза Борисов.

Той отново се възмути от медийното отразяване на Румен Радев, като даде пример с днешното му посещение във Военната академия и каза, че го използвал, за да го атакува. "Радев се събира със 150 човека, без маска - айде да видим дали ще го глобят, както мен глобиха, че не нося маска", продължи коментарите лидерът на ГЕРБ.

Пресконференцията на МВР и МРРБ от днес, на която бяха коментирани проверките на строителството на АМ „Хемус“ Борисов коментира с думите, че не е изнесен нито един нов факт. „Единственият ми интерес е бил да направим АМ „Хемус“, за да може хората да пътуват“, каза той. 

"Аз сметки и планове не правя. Други като Радев и правителствата му правят сметки. Те приеха актуализацията на бюджета само в частта за пенсиите. И днес говорят глупости за АМ "Хемус". Те във всяка една ситуация тръгват да защитават и бранят Радев. В инхауса няма нищо лошо и не е незаконно, ако разбира се не излиза по-скъпо. Инхаусът не е измислен в България. Авансовите плащания се обезпечават и ако не съвршиш работата, на теб ще ти излезе скъпо и прескъпо", коментираха Борисов и Томислав Дончев днешната пресконференция на МВР, МРРБ и НАП. 

Лидерът на ГЕРБ остро разкритикува решението на Стойчо Кацаров да го даде на прокуратурата с обвинения, че разубеждава хората да се ваксинират. „Тези, които докараха ситуацията до тук, искат да си поделим отговорността. Това да кажеш истината гласно се смята за престъпление. Питам защо тогава тези ваксини с неизтекъл срок на годност ги продадохме? Аз твърдя, че имаме 500 хиляди ваксини с удължен срок на годност. И къде ми е вината затова, че съм казал истината? Те година и нещо не казаха на хората да се ваксинират, ние още август месец настоявахме за „зеления“ сертификат, а те сега наглеят!“, коментира бившият премиер.

Борисов цитира и поредица от изказвания на Кацаров, че „има нещо гнило в тази пандемия“, както и, че „не се отличава с висока смъртност“. „И този ме дал вчера на прокурор? Ами то прокуратурата първо него трябва да арестува за тези думи“, смята Борисов.

По думите му в момента мерките 60/40 и 80/20 ги нямало и всичко е оставено на произвола на съдбата. Лидерът на ГЕРБ обеща, че ако отново управляват ще построят околовръстното от бул. "Цар Борис III" до Люлин. 

"Ние в протести не участваме. Нашите протести са за хляб и работа на хората. Мен на дебати са ме канели всички. И на мен ми се иска да си организирам контрола с ПСЖ и да се надбягвам с Мбапе, но не става и Мбапе ще ме надбяга. Стана ясно, че министрите на Радев са лъжци и мошеници. И искат дебат с мен. Аз се чудя защо не питате Радев ще има ли дебат с проф. Герджиков. Днес той не отговаря на този въпрос и кара един кандидат-депутат да ме предизвиква на дебат. След дебат Радев-Герджиков ще им отговоря чинно на всички въпроси", коментира Борисов отправената покана от Асен Василев за дебат между двамата. 

"Определен силов министър не знае къде се намира. Това е темата на днешния брифинг. Този човек последните шест месеца повтаря едни и същи неща без да има никакви доказателства. Моето усещане за нещата е, че някои политически дейци в тази кампания злоупотребяват с определени вещества. Това става видно по всички техни изказвания и пресконференции", каза в началото на брифнга Тома Биков.