0

Б СП няма да подкрепи предложения кабинет от Слави Трифонов и партията му "Има такъв народ", но ако се стигне до това да получат мандат за съставяне на правителство биха предложили такова. Това каза председателката на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

БСП няма да подкрепи предложения кабинет от Слави Трифонов и партията му "Има такъв народ", но ако се стигне до това да получат мандат за съставяне на правителство биха предложили такова. Това каза председателката на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

По думите й закриването на спецправосъдието е и тяхно предложение, но в предложенията на Трифонов нямало нищо за монополисти.

"Той нанася тежък удар по парламентаризма. Вместо от джипката от фейсбук. Демокрацията и уважението изисква поне диалог", категорична бе соцлидерката.

По думите й това, което предлага лидерът на ИТН не е план. "В предложените мерки няма и дума за социална политика. Няма нищо за преизчисляване на пенсии и помощ за бедни, няма промяна в модела на образование или здравеопазване", добави тя.

Според нея няма стабилност в предложенията му. Дори да са първа политическа сила няма как даде сигурност и предвидимост.

"Това са нашите цели да не подкрепим Трифонов. На 25 свикваме Национален съвет. Ще говорим и за бъдещето, освен за изборите. Ако третия мандат ни бъде връчен, ще започнем разговори ще поставим национални приоритети и ще предложим кабинет", каза Нинова и добави ,че не трябва да се ходи на трети избори. Ако от ГЕРБ предложат кабинет, няма да го подкрепят.

Според нея Трифонов е трябвало даде повече информация за международната политика на България.

"Част от проблемите в ЦИК са създавани от представители на ГЕРБ. Изглежда арогантно да точно те да искат оставката на комисията", коментира тя за това, че ГЕРБ ще поискат оставката на комисията.

"За да е призовка, вероятно има данни за нещо в МВР", коментира Нинова във връзка с призовката, която е получил Бойко Борисов от Бойко Рашков да се яви в Главна Дирекция на полицията.