0

И талианската гимнастичка Ванеса Ферари дочака медал при четвъртото си участие на олимпийски игри.

Италианската гимнастичка Ванеса Ферари дочака медал при четвъртото си участие на олимпийски игри.

30-годишната световна шампионка в многобоя от 2006 г. грабна сребро на земя с 14,200 т. Така Ванеса, чиято майка Галя е българка, стигна до отличие след две четвърти места на олимпиади. „Опитвах няколко пъти, но съдбата и контузиите ме спираха. Исках да имам още един шанс да изиграя картите си и не се провалих. Този медал е исторически, усещате ли магията във въздуха“, попита Ферари в Инстаграм.

Титлата на земя отиде у 21-годишната Джейд Кери с 14,366 точки, а третото място разделиха Мая Мураками (Яп) и Ангелина Мелникова (Рус). Защитаващата титлата си от Рио 2016 Симон Байлс отказа участие в този финал заради проблеми с психичното здраве. Американката обаче потвърди, че ще се завърне за днешния финал на греда, след като се оттегли от отборния финал, индивидуалния многобой и три финала на уредите.

При мъжете кореецът Джи-Хван Син изненадващо спечели титлата на финала на прескок. 23-годишният Син получи средна оценка от двата прескока 14,783 точки и записа най-големия успех в кариерата си.

Китаецът Ян Ли пък спечели титлата на финала на халки, детронирайки шампиона от Рио 2016 и един от най-големите фаворити на този уред Елефтериос Петруниас от Гърция, който остана с бронз.