0

Б ългарският дизайнер Димитър Милчев е участвал в създаването на впечатляващи тоалети, представени в рамките на тазгодишното издание на Мет Гала.

Българският дизайнер Димитър Милчев е участвал в създаването на впечатляващи тоалети, представени в рамките на тазгодишното издание на Мет Гала.

Родният артист, който работи за бранда Iris van Herpen е работил по създаването на роклята за американската актриса Хейли Стайнфелд. За направата на любопитното облекло са били необходими 640 часа, като изработването й включвало и сложен ръчен труд заради дантелата.

Изключително съм развълнуван и горд, че съм работил по този шедьовър в сътрудничество с Роган Браун. Роклята изискваше деликатен подход, тъй като безброй лазерно изрязани слоеве деликатно оформяха дантелата вътре. Ръчно заших спирално драпираните панели, за да обгърна корсажа“, разказва Милчев, който се включва в създаването на още един костюм на модната къща за топ модното събитие. Черно-белият тоалет, който носи усещането за кралско величие е отнел на българина и колегите му 400 часа. Детайлите върху корсажа и мантията те отново нанасят ръчно, а творбата им впечатлява и с излят перлен течен силикон.

На Мет Гала костюмът бе представен от канадската манекенка Уини Харлоу, за която се смята, че е променила лицето на индустрията, след участието си в предаването „Следващият топмодел на Америка“.