0

Ц ИК разреши имунитетът на Боян Расате, кандидат за независим президент, да бъде свален и той да бъде привлечен като обвиняем. Това реши комисията на днешното си заседание, като това бе одобрено единодушно от членовете на ЦИК с 11 гласа "за".

ЦИК разреши имунитетът на Боян Расате, кандидат за независим президент, да бъде свален и той да бъде привлечен като обвиняем. Това реши комисията на днешното си заседание, като това бе одобрено единодушно от членовете на ЦИК с 11 гласа "за".

Решението дойде след искане на главния прокурор Иван Гешев и след образуване на досъдебно производство. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, разпознавания, извършени са и други действия по разследването.

До тук се стигна след нападемие над офиса ЛГБТИ организацията “Рейнбоу хъб", където в събота следобед нахлуват група от 10 човека, които започнали да чупят всичко наоколо. Едно момиче е било ударено в лицето и то твърди, че е било нападнато от Боян Расате. 

Самият Расате отрече да е участвал в такъв инцидент.

Междувременно днес 11 посолства осъдиха нападението срещу офиса на ЛГБТИ организацията, като някои от посланиците дори посетиха офиса, за да изразят солидарност с нашите приятели и партньори след този нелеп акт на насилие. Сред тях бе и посланикът на САЩ Херо Мустафа.

ГЕРБ също осъди нападението на офис на ЛГБТ

След нахлуването в офис на ЛГБТИ организация: От ПП призоваха за снемане на имунитета на Боян Расате