0

С лучвало ли Ви се е някога да се приберете у дома и да установите, че хладилникът Ви е почти празен, а през целия ден сте си мислели за шкембе чорба? Кулинарният екип на „Монитор“ има решение на казуса – в тазседмичната си селекция, ще Ви разкрием тайните при приготвянето на фалшиво шкембе. Ще Ви издам една тайна - в него няма нито едно парченце месо. Уверяваме Ви, че този нов прочит на рецептата ще стане любим на цялото семейство. 

Случвало ли Ви се е някога да се приберете у дома и да установите, че хладилникът Ви е почти празен, а през целия ден сте си мислели за шкембе чорба? Кулинарният екип на „Монитор“ има решение на казуса – в тазседмичната си селекция, ще Ви разкрием тайните при приготвянето на фалшиво шкембе. Ще Ви издам една тайна - в него няма нито едно парченце месо. Уверяваме Ви, че този нов прочит на рецептата ще стане любим на цялото семейство. 

Необходими продукти:

  • 500 грама гъби кладница
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 60 грама краве масло
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шкембе чорба от гъби кладница е подготовката на гъбите. Измийте гъбите и отстранете дебелата част на пънчетата, тъй като тя е по-жилава. Нарежете гъбите на малки парчета. В тенджера разтопете 2/3 от маслото, след което добавете гъбите и разбъркайте добре, докато гъбите омекнат и пуснат соса си. След това добавете брашното и отново разбъркайте бързо, за да не стане брашното на бучки. Добавете и две чаени чаши вода, предвиденото прясно мляко и около 1 равна чаена лъжица сол. Оставете шкембе чорбата от гъби кладница да поври 10-15 минути, след което супата е готова. Междувременно разтопявате останалото масло в тиган и добавете червения пипер. Разбъркайте и свалете тигана бързо от огъня, защото в противен случай има вероятност червеният пипер да загори и да стане леко горчив. Преди сервиране добавете от маслото към всяка купичка шкембе чорба.

*Рецепта: supichka.com