0

Лидерът по продажби на нови автомобили на българския пазар - Dacia, представя на своя щанд на Автомобилен салон София 2015 високопроходимия модел Duster Edition 2016, който е с ново оборудване и фини промени на интериора. На щанда на Dacia са изложени и версиите Sandero Stepway и Dokker Stepway, които представляват атрактивни версии на градския модел Sandero и семейната просторна кола Dokker.

Гамата на Dacia Duster еволюира с представянето на версията Edition 2016. Запазени си всички дизайнерски характеристики, допринесли за успеха на Duster, като моделът е подсилен с въвеждането на допълнително оборудване и нов цвят. Приключенският дух на Duster 2016 се изразява в нови тапицерии, черни джанти с диамантен ефект, мултимедийна навигация Media-Nav Evolution и камера за движение на заден ход. Новият Duster се предлага с нови 16-инчови алуминиеви джанти с диамантен ефект и с нов екстериорен цвят на купето. Вътре новите тапицерии се характеризират с дискретен сив шев и придават на купето на Duster Еdition 2016 още по-забележителен характер. Като опция за модела се предлага и камера за движение на заден ход.

 

 

Марката Dacia разширява и моделите от серията Stepway, която вече се предлага за Sandero. Новите версии Stepway включват и моделите Lodgy и Dokker, които се отличават на външен вид с елементи от кросоувърите, както е и при Sandero. Специалните модели се характеризират с предни брони в цвета на купето, скари в хромиран цвят, предни фарове за мъгла с хромиран кант, черни защитни лайсни на калниците, релси на покрива, странични огледала и алуминиеви джанти в цвят Dark Metal. Stepway версиите се предлагат със син екстериорен син цвят Azurite и надпис Stepway надпис върху предните врати.

Посетителите могат да видят отблизо и състезателния Duster, който взе участие две поредни години в надпреварата „Балкан Офроуд рали”.

 

 

 

Моделите Stepway предлагат специална тапицерия с бродерия и сини шевове. Циферблатите и отворите за въздух имат с пръстени със същия син цвят, който се открива и в централния приборен панел. Цветът контрастира с интериорната схема Dark Carbon, която допълнително подчертава жизнеността на новите Stepway модели. Sandero Stepway и Dokker Stepway са оборудвани с дизелов двигател 1.5 dCi с мощност 90 к.с. Двигателят е сред най-икономичните в сегмента, изразходващ в комбиниран цикъл съответно 4,2 л/100 км при Sandero Stepway и 4,5 л/100 км при Dokker Stepway.