0

А ктьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни. Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати факти за себе си, ще се провеждат на новата открита сцена „Зад театъра“ с начален час 21.30.

Актьорите близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни. Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати факти за себе си, ще се провеждат на новата открита сцена „Зад театъра“ с начален час 21.30.

Дарин и Деян са едни от най-разпознаваемите лица на Народния и играят заедно в няколко представления. Последното от тях – „Вуйчо Ваньо“, имаше премиера броени дни преди началото на извънредното положение. Сега двамата се завръщат нетърпеливи да се срещнат със зрителите и да разкажат любопитни истории от годините, прекарани в театъра и от следването в НАТФИЗ в класа на незабравимия Стефан Данаилов.

Същата вечер, но от 19.00 часа на Голяма сцена сезонът ще бъде открит и вътре, където ще се играе моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гости е виртуозният музикант Теодосий Спасов. Велкова, Параскева Джукелова и Радина Боршош очакват зрители и на 11 юни от 19.00 часа. Същата вечер срещата на открито от 21.30 ще бъде с една от най-четените и обичани съвременни поетеси и драматург в Народния театър – Мирела Иванова, и с един от най-харесваните и цитирани български писатели, „живия класик сред нас“ – Владимир Зарев, автор на прочутия и преведен на много езици роман на прехода „Разруха“, на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“ и още дузина книги.

Те ще разкажат как обитават заедно необятния свят на думите: единият обожава котки, а другият кучета, единият обича шеметната трескавост на големите градове, а другият стихията на морето. Ще има и специална изненада за гостите на вечерта.

На 12 и 13 юни Голяма сцена ще отвори врати за зрителите си с един от най-дългогодишните спектакли на театъра – „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза представление №300. Два часа и половина по-късно на откритата сцена специални гости ще бъдат режисьорът Диана Добрева, създала хитовите спектакли „Бащата“, „Синът“ и „Калигула“ в Народния театър, композиторът Петя Диманова, чиято магнетична музика звучи в представленията, и актьорът Константин Еленков, когото зрителите познават от „Бащата“ и изключителната роля на Одисей в едноименния спектакъл.

На 14 юни на Голяма сцена може да гледате спектакъла „Даскал“, с който актьорът Стоян Пепеланов и режисьорът Юрий Дачев отдават почит на големия Велко Кънев.

Вечерната среща под звездите тази вечер ще е с един от най-дългогодишните актьори в трупата – Марин Янев, който е обещал до броени дни да разкрие каква изненада е подготвил за гостите си. Той е и тазгодишният носител на награда „Икар“ за цялостен принос към театъра.