0

В идеочат с Дядо Коледа, следене на шейната му в реално време, поръчка на подаръци или тест кой е бил послушен и кой не.

Това са само част от опциите в най-яките коледни приложения, чрез които смартфонът ви ще се превърне в извор на празнично настроение.

NORAD Tracks Santa Claus е официалното приложение на NORAD - Командването по защита на Северноамериканското въздушното пространство. Самата програма за проследяване на движението на Дядо Коледа е създадена през 1955 г., за да дава информация за това с каква скорост доставя подаръци на добрите деца по целия свят, но само ако са заспали. Безплатното приложение за iOS и Android има връзки към уебсайта на NORAD, който позволява на вас и децата да следите часовник с обратно броене до Коледа, както и коледни онлайн игри - търсене на подаръци, броене на джуджета и т.н. Можете също да слушате коледна музика, да гледате видеоклипове и да четете коледни приказки. В навечерието на Коледа програмата започва да следи пътуванията на Дядо Коледа по маршрут, известен само на него и стадото му северни елени.

Christmas Countdown e забавно приложение, представляващо коледен календар за вашия телефон, който показва броя на дните, часовете, минутите и секундите до Коледа. Можете да си изберете цветова коледна тема или пък да получавате по една нова коледна такава всеки ден като виртуален подарък, който сам разопаковате. За разнообразие получавате и интересен коледен факт, както и линк към нова коледна песен всеки ден. Безплатно е и няма реклами, но трябва да закупите премиум версията, за да получите висококачествени тапети.

Santa’s Naughty or Nice List+ (Списъкът на Дядо Коледа с послушни и непослушни деца) е приложение, предназначено за родители, които искат да се забавляват с децата си и които искат да използват авторитета на румения старец, за да ги накарат да бъдат послушни. Децата първо гледат видеопослание от Дядо Коледа, а след това поставят пръст на сензорния екран, който старецът уж сканира. Миг по-късно Дядо Коледа чрез специални цветни ефекти съобщава на детето дали е било послушно или не. Родителите могат да задават предварителна настройка дали приложението да казва само „послушен“, „непослушен“ или да издава „присъдата“ на произволен принцип. Това приложение е достъпно само за iOS, но има алтернатива и за Android. Казва се Naughty or Nice Photo Scanner Game.

Christmas Wallpaper 4K е приложение, посветено на това да ви дарява коледно настроение. То е голяма колекция от очарователни коледни фонови тапети за екрана на телефона ви, които ще ви заразяват с магията на коледния сезон всеки път, когато погледнете смартфона си. Тапетите са изображения с висока разделителна способност в Full HD или 4K и изглеждат страхотно. Приложението включва десетки теми, вариращи от абстрактни и ретро дизайни, коледни подаръци и изображения на Дядо Коледа, коледни елхи и сладкиши.

Маскирайте се като снежен човек или превърнете котката си в елен - да, напълно възможно с приложението Christmas Booth: Photo Fun (Коледна фото будка). С него правите снимка или ползвате вече съществуваща, като добавяте стикери на коледна тематика, за да превърнете себе си или любимите в коледни герои. Можете също да изпратите снимката си чрез Twitter или Facebook. Съвместим е и с iMessage.

Приложението ElfYourself ви помага да създадете весело видео с танци на елфи, лицата на които обаче са... вашето и тези на ближните ви. Всъщност може да участват дори и домашните ви любимци. Заменяте лицата на елфите от танца с тези, които си изберете. След като лицата са зададени, избирате танц и музика и след миг видеото с вас като елфи е готово за споделяне в социалните мрежи за радост на приятелите ви.

Децата ще харесат много приложението Message From Santa (Съобщение от Дядо Коледа). Чрез него те могат да се обадят на Дядо Коледа, да получат видеосъобщение от него или да записват списък с желания за подаръци. Приложението има чат-бот на Дядо Коледа, който разговаря с вас като истински. Можете също да си поръчате обаждане от Дядо Коледа или да му запишете гласово съобщение.