0

Е пичната галактическа сага „Дюн“ на Дени Вилньов се разписа с приходи от над 150 хиляди лева за първия си уикенд, прекаран в афиша на българските кина. Филмът с участието на Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Зендая и др. е на първо място в родния боксофис.

Епичната галактическа сага „Дюн“ на Дени Вилньов се разписа с приходи от над 150 хиляди лева за първия си уикенд, прекаран в афиша на българските кина. Филмът с участието на Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Джош Бролин, Хавиер Бардем, Зендая и др. е на първо място в родния боксофис.

Това означава, че в последните почивни дни у нас най-много зрители са си закупили билети за прожекция на „Дюн“. Мащабната продукция, чиято продължителност достига до над 2 часа и половина, е гледана от 12 278 любители на седмото изкуство в България.

Повече за филма прочетете ТУК.

Среброто в класацията на боксофиса ни е за „Венъм 2: Време е за Карнидж“. Премиерата на филма с Том Харди се състоя седмица по-рано. За целия си престой на голям екран у нас той е спечелил 57 666 зрители и 697 608 лв.

На трето място е последният филм за Бонд с участието на Даниел Крейг - „Смъртта може да почака“, който радва българските фенове от началото на месеца. За това време приключенията на Агент 007 и неговата наследница са изгледали 77 285 души. От продажбата на билети филмът е генерирал приходи в размер на 870 471 лв.

Топ 10 се допълва още от „Бъгнатият Рон“, „Хелоуин убива“, „Семейство Адамс 2“, „Последният дуел“, „Като за последно“, „Пес Патрул: Филмът“ и „100% Вълк“.