0

В ратарят на Италия Джанлуиджи Донарума призна, че в първите няколко секунди не е осъзнал, че спасяването му на дузпата срещу Букайо Сака е донесло европейската титла на "адзурите".

Вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума призна, че в първите няколко секунди не е осъзнал, че спасяването му на дузпата срещу Букайо Сака е донесло европейската титла на "адзурите".

22-годишният страж отрази два поредни удара от бялата точка на финала срещу Англия, като първият от тях бе на Джейдън Санчо, а преди това Маркъс Рашфорд прати топката в гредата. Затова и заради цялостното си представяне на турнира Донарума бе избран за играч №1 на Евро 2020.

"Защо не се зарадвах в началото ли? Защото изобщо не разбрах, че сме спечелили - чистосърдечно призна стражът пред Sky Italia. - Погледнах към съдията и се опитах да разбера дали няма някакъв проблем с ВАР, но след като видях съотборниците ми да тичат към мен, осъзнах какво се е случило." Донарума имаше решителна роля не само за дузпите срещу Англия, но и за тези срещу Испания. Срещу "ла фурия" отново направи две спасявания, отразявайки ударите на Дани Олмо и Алваро Мората.

Освен че стана европейски шампион, Джиджо ще смени и отбора си през това лято. Очаква се съвсем скоро 22-годишният вратар да бъде представен като ново попълнение на “Пари Сен Жермен”. Донарума напусна “Милан” след цели 250 мача с фланелката на "росонерите", но отказа да подпише нов договор и ще търси нови предизвикателства във френската столица.