0

Д ПС откри кампанията си за вота онлайн, на което откриване представи кандидатите си за НС и президентската си двойка.

ДПС откри кампанията си за вота онлайн, на което откриване представи кандидатите си за НС и президентската си двойка.

Евродепутатът от ДПС и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк поясни, че са положили усилия в 45 и 46-то НС да има диалог и гледна точка за визия за развитие на България. Именно затова искат да продължат - с отговорност и самочувствие. По думите му трябва да има диалог между партиите, да върнем националният идеал, както и програма, която да върне икономическия ръст. Според него трябва да върнем и доверието в институциите.

Той поясни, че профилът на листата им е - млади и образовани хора.  В 14 от листите им средната възраст е 40 години, а най-младият сред хората в листите е шефът на младежката структура в Добрич.

"Тези избори са важно защото са тест за държавата и нейната демократичност", каза Кючюк. Той поясни, ще поискат подкрепата на всеки един български граждани. Обърна се и към гурбетчиите, като обяви, че има връщане. А към тези, които искат да останат, ще кажат, че България ще е до тях със своите институции и политици.

Кючюк изтъкна, че Румен Радев търсил само пътя на юмрука и разединението. Именно затова ДПС излиза с визия за вота за президент - да е гарант за спазването на конституцията, да работи срещу омразата и да бъде мост между партиите. Той представи и биографията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който движението издигна за президент. Изтъкна,че не само познавал политическия процес, но имал способностите да го анализира.

Искра Михайлова, което пък е издигната за вицепрезидент заяви, че за нея е чест да бъде в двойката на ДПС към Дондуков 2. Тя поясни, че се е кандидатирала, защото вярва в демокрацията и правото всеки да може да избира, вярва в държавността и всичко можем да защитим демокрацията. "Модерната държава се основава на правото, върховенството на закона и просперитета", каза тя.

"Има хора, които да родени за битка за правата и свободите на гражданите", каза Кючюк и даде думата на Карадайъ.

Той на свой ред благодари на всички депесари за оказаното доверие. Поясни, че се кандидатура с убеденост, че е дошло време за единение, но си дава сметка каква отговорност е. Карадйъ заяви, че това изисква общи усилия.  Поясни, че са понесли много жертви в името на демокрацията и имат дълг да я пазят. По думите му е нужно да възстановят държавността  и да гарантират работещи институции, както и диалогът между политиците. "Ние олицетворявам единственото на нацията", каза Карадайъ и поясни, че могат да бъдат мост между различните групи в обществото и при всички действие ще се водят от интересите на страната. Даде да се разбере, че ще работят за добруването на гражданите, че да достигнат сродния доход за Европа тук в страната, както и срещу омразата. "Ние ще бъдем отговорните президент и вицепрезидент", каза той. И добави: "Обещавам и като президент, както досега като политик, депутат и лидер на партията, няма да прекъсна и загубя връзката си с хората. Познавам проблемите на хората". Призова смело да влязат в тази битка и да я спечелят. "Заедно можем", завърши Карадайъ.

Кючюк пък добави, че на обиколка из страната тръгва и автобуса с централния лъч на ДПС.