0
Ва анцията вече е факт, а високите температури приканват малчуганите цял ден да тичат и играят навън.
Това е времето, в което прибираме дрехите с дълъг ръкав, дънките и затворените обувки и зареждаме гардероба на детето с къси панталони и тениски или роклички и полички. И ако по време на учебната година сме се стараели нашите наследници да изглеждат възможно най-добре и модерно, то сега най-важното за тях е да се чувстват удобно. В този ред на мисли особено важна е материята на дрехите, които избирате за вашите деца. Хубаво е те да са естествени, леки и феерични, а кройките свободни, за да могат малчуганите да тичат, да скачат и да се радват на лятото пълноценно.
Синхрон
Новите тенденции обаче вървят в синхрон с модата и комфорта особено по отношение на облеклата за деца. А най-хубавото е, че дрехите за хлапетата все по-често са в стил унисекс. Или с други думи, късите дънкови панталонки с тиранти и кръпки намират място и в колекциите за момчета, и в тези за момичета. Същото важи и за гащеризоните, тениските с най-различни щампи и надписи. Към този все по-популярен в модата уличен стил неизменно вървят кецове от плат, шапка с козирка и слънчеви очила, като тук в повечето случаи единственото, което отделя момчешките от момичешките аксесоари, са цветовете.
Палитра
Когато говорим за детския гардероб, цветовете всъщност са цяла палитра. За момченцата това лято най-подходящи са свежите пастелни нюанси на зеленото, синьото, оранжевото и жълтото. Цветове, които до голяма степен се вписват и в момичешките тенденции, където обаче неизбежно присъстват розовите, флоралните мотиви и дрехите на точки. Интересното е, че това лято момчешките дрехи също имат подобни нюанси и елементи, което отново доказва тенденцията към модното уеднаквяване и универсализиране на моделите. Много от детските колекции тази година включват и изненадващия черен цвят. В повечето случаи той е комбиниран с червено, като отново това е валидно и в колекциите за момичета, и в тези за момчета.
Семейство
Особено популярни в момента са модните колекции за цялото семейство. Подобни дрехи се намират основно онлайн, но са много атрактивни, защото включват еднакви тениски за мама, татко и детето. В повечето случаи става дума за принтове на жабока Кърмит или друг анимационен герой или пък за някой весел надпис на английски. Нашият съвет обаче е сами да си моделирате семейните тениски. Вече има хиляди сайтове, в които можете да си поръчате лично ваш модел, с избран от вас цвят, дизайн или надпис. И често това дори ви излиза по-евтино, отколкото готовите варианти, които така или иначе са ограничени.
Лято
Освен за промяна в гардероба летните температури неизбежно ни напомнят и за морето. Банските и джапанките за деца вече са налични по всички магазини, в които се предлагат детски колекции. Тук обаче не може и дума да става за универсалност. Момчешките бански са предимно под формата на шорти с флорални, морски мотиви или принт. Има, разбира се, и типични мъжки долнища на бански, които са под формата на боксерки или слипове от непромокаеми материи. Но докато момчешките бански са нещо съвсем обичайно и непретенциозно, то при момичетата нещата стоят по друг начин. За най-малките госпожици вариантите са два – цял бански или само долнище. За по-големите обаче разнообразието е много по-голямо – бикини или боксерки, триъгълни чашки или тип бюстие, половинки или цял, изрязан или не. Трудна работа са момичетата. Модата обаче идва на помощ и ни съветва – най-подходящите детски бански за малките принцеси това лято са на половинки, като долната част да е бикини, а горната тип бюстие с презрамка през врата. Идеалните цветове са тюркоазено или синьо-зелено, както и с цвят на диня.