0

Не откриваме топлата вода с понятието „модна полиция“. Докато през 2019 година отразихме всички отличници по червения килим на най-бляскавите светски събития, в началото на 2020-а е добре да си припомним и как НЕ трябва да дефилираме под светлината на прожекторите. „Монитор“ подбра знаменитостите, които щяха да получат солена глоба или директно билет за зад решетките, ако наистина съществуваха модни органи на реда.

Не откриваме топлата вода с понятието „модна полиция“. Докато през 2019 година отразихме всички отличници по червения килим на най-бляскавите светски събития, в началото на 2020-а е добре да си припомним и как НЕ трябва да дефилираме под светлината на прожекторите. „Монитор“ подбра знаменитостите, които щяха да получат солена глоба или директно билет за зад решетките, ако наистина съществуваха модни органи на реда.

Нека започнем с

недоразуменията на тазгодишния „Мет Гала бал“

в Ню Йорк. Това е едно от най-значимите събития в света на модната индустрия. Знаменитостите, чиито имена фигурират в лимитирания до 650 души гест лист, се оценяват според находките сред аксесоарите и материите на костюмите им, а публиката е многомилионна. Именно затова критици следят със зорко око с какви тоалети позират присъстващите. Пример за издънка от последното събитие с елита на шоубизнеса в „Метрополитън” е

поп звездата Кейти Пери

Тя буквално светна с рокля, наподобяваща няколкоетажен полилей. Тоалетът е дело на дизайнера на Moschino Джеръми Скот, а екипът му е прекарал шест седмици само в инсталиране на камъни Swarovski в материята. За да светят крушките, певицата е имала две големи скрити батерии под роклята. Някои от феновете на годеницата на Орландо Блум похвалиха смелия й избор, но за мнозинството той се яви по-скоро абсурден.

Една идея по-добре (но не съвсем) в рамките на „Мет Гала 2019“ се представи

актрисата Джоан Колинс

Тя се появи на събитието в компанията на творческия директор на световноизвестния бранд Valentino Пиерпаоло Пичоли. Дизайнерът беше скроил за 86-годишната звезда дълга бяла рокля с пера, която е вдъхновена от образа на актрисата в сериала „Династия“. Тоалетът сам по себе си беше красив, но критиците не пропуснаха да отбележат, че е крайно неподходящ за вече преклонната възраст на Колинс. Феновете й пък я обвиниха, че представя „пародия на себе си“. Шегата е за тяхна сметка, защото поради това приятелство Колинс си извоюва правото да е новото лице на Valentino. Тя стана част от коледната рекламна кампания на марката, в която отново е с тоалет, инспириран от „Династия“.

Бурни дискусии на тема добър вкус предизвика и

звездата от „Игра на тронове“ Гуендолин Кристи

по време на 71-вата церемония по връчването на наградите „Еми“. Екранната Бриен от Тарт се появи на събитието с модно творение от новата колекция на Gucci с името Resort 2020. Тоалетът представлява дълга тога, решена в червено и бяло със златни елементи. Актрисата светкавично беше сравнена с редица личности и герои – от Юлий Цезар до Исус Христос. За капак на всичко това тя бе заложила на огромни грозни обеци. Някои от почитателите на кървавата сага на НВО обаче намериха визията за подходяща спрямо образа й в сериала.

Ако трябва да търсим пример сред звездите от родния шоубизнес, то трън в очите на предполагаема модна полиция би била

попфолк фурията Емилия

През юни певицата разбуни духовете, като сподели в социалните мрежи снимки и видеа от свое участие, на които е с дълги ръкавици, рокля и сутиен отгоре. Към таговете тя написа „тенденции 2019“, но почитателите й останаха на друго мнение. "Уволни стилиста си!“, "Направо е ужасяващо зле, изглежда като бабичка" и "Е, това не е добре, не знам дали си се виждала в огледалото", гласят част от коментарите под снимките и видеата на чаровната блондинка. От доста време насам звездата на „Пайнер“ залага на интересни тоалети, като до този заветен момент те бяха сполучливи.

Говорейки за лекия жанр,

не можем да пропуснем и една закачка на Азис

Кралят на попфолка напомни за своя издънка от 2003 година, когато още не беше нормално мъже да обличат рокли. Той го направи с шеговита публикация в социалните мрежи, а повод стана тазгодишната церемония по връчването на наградите „Оскар“.

Актьорът Били Портър се появи на червения килим за събитието със „смокинг рокля“, която напомня на тоалет на Азис отпреди 16 години. „Когато си от бъдещето“, намигна родната знаменитост към снимки на своя тоалет и този на Портър. В тази наша класация Портър се вписва идеално, тъй като визията му от наградната церемония също предизвика дискусия. За едни той беше уцелил десетката с избора си на тоалет, а други го порицаха.

АРТИКУЛ ПОД ВЪПРОС
Gucci пусна в продажба расистки пуловер

Когато говорим за модните издънки на 2019-а, не можем да пропуснем и един от най-скандалните продукти. През февруари брандът Gucci оттегли от продажба свой артикул, след като компанията получи обвинение, че е расистки. Дрехата е черен пуловер тип поло с висока почти до очите яка и процеп с червена уста, като според някои дрехата наподобява карикатура на афроамериканско лице. Изявлението на Gucci, публикувано в социалната мрежа, гласеше, че компанията се извинява за обидата, която е предизвикал техният артикул. Той спешно е бил изтеглен от продажба. Модната къща обяви, че ще продължи да се придържа към многообразието - "основна ценност, която трябва да се съблюдава, да се уважава и да бъде водеща при вземането на всяко решение".