0
Фш шовете са любима напитка за всички през лятото.
Те могат да ни хидратират, разхладят и заредят, също така биха покачили желанието ни за сексуални ласки, ако знаем какво да пием преди любовна среща. Ето и няколко практични съвета за вас, които биха могли да увеличат страстта под чаршафите.
Така например наскоро учени доказаха, че фреш от червено цвекло подобрява физическото състояние на организма и намалява умората при по-големи натоварвания като например тренировки във фитнес залата. Само с една чаша от него се увеличава енергията и издръжливостта при хора, които са били 30 минути на фитнес колелото.
Възбуда
Наред с това напитка от цвекло може рязко да покачи и желанието за секс. Растението отдавна се счита за афродизиак в много култури. Още древните римляни вярвали, че цвеклото и соковете му насърчават любовни чувства. По тази причина стенописи от цвекло украсяват стените на сградата на публичния дом в Помпей. В гръцката митология Афродита също е хапвала цвекло. За него се знае още, че е естествен източник на триптофан и бетаин, двете вещества, които насърчават чувството за благополучие. Съдържа големи количества бор, минерал, което увеличава нивото на половите хормони в човешкото тяло.
От Ева и Адам до днес
Друга напитка, която може да покачи градуса под завивките, е тази от сока на един нар. За него казват, че това е забраненият плод още от времето на Ева и Адам. От древни времена е смятан за силен афродизиак. Преди години учени от университет в Единбург, Шотландия, откриват, че пиенето на сок от нар всеки ден може да повиши тестостерона при мъжете. Оттук и се покачва желанието на мъжката част от света за интимни ласки. Сред полезните фрешове за любовния живот се оказва и този в комбинация от банан и ягоди. Повечето чужди учени са на мнение, че ягодите са сред най-обичаните естествени афродизиаци както от мъжете, така и от жените. Плодовете им съдържат цинк, който е важен микроелемент, способстващ за сексуалната възбуда. Той управлява поведението на тестостерона в организма и с негова помощ тялото по-бързо се настройва за секс. Цинкът е и една от важните съставки на спермата. В ягодите и малините има и високо съдържание на антиоксиданти, които оптимизират притока на кръв, в частност и към половите органи. За бананите пък се знае, че те са заредени със сериозни количества хелатни минерали и бромелаин ­ ензима, отговорен за повишаването на мъжкото либидо. Коренното население на Америка например пиели афродизираща напитка, приготвена от пасирани червени банани. Днес обаче и вие можете да се възползвате от силата им, като си направите един охлаждащ фреш от пасиран банан, ягода и малко натрошен лед.