0

"ДПС е преливало гласове към ИТН. Цифрите съвпадат - намаляването на гласовете за ДПС и увеличаването на тях за ИТН. София ИТН учудващо са получили голяма подкрепа от ромските общности". Това каза Даниел  Митов, зам.-председател на ГЕРБ на брифинг заедно с лидера на партията Бойко Борисов и Костадин Ангелов. 

"ДПС е преливало гласове към ИТН. Цифрите съвпадат - намаляването на гласовете за ДПС и увеличаването на тях за ИТН. София ИТН учудващо са получили голяма подкрепа от ромските общности". Това каза Даниел  Митов, зам.-председател на ГЕРБ на брифинг заедно с лидера на партията Бойко Борисов и Костадин Ангелов. 

"Радев се похвали, че служебния кабинет демонтирал предишното правителство, очевидно му е дал такава задача, което е нелегитимно. Нито един президент до момента не си е позволил да злоупотребява с Конституцията и служебните кабинети. Радев води война срещу демокрацията. И той ще плати цена на предстоящите президентски избори", каза още Митов

„ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към „Има такъв народ” в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа”, заяви Даниел Митов от ГЕРБ. Той допълни, че след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

От своя страна Борисов заяви, че било факт, че ДПС играело за ИТН на изборите. Той също подчерта, че цифрите го показвали.

Той цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, където той казва, че известен политик от близкото минало купува гласове от Враца, Монтана и Видин. Те са за партия с известен етнос.

"После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев, който знае за тези сглобки и Аврамов вече е депутат. Може и да не е Аврамов, но от ДПС кой да е. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове", каза още Борисов и припомни, че десетки кадри по райони от ГЕРБ са били разпитвани преди изборите. „Над 3000 членове на ГЕРБ бяха викани на разпити и бяха подложени на данъчни ревизии и арести", каза Борисов.

„„Изчегъртаха” Балтов, шефа на ямболката болница, на варненската болница „ Св. Анна”, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА”, заяви Борисов.

 "Кацаров е Радев плюс корупция. Когато се говори за дейността на българските герои и това във военно време 14 месеца и то срещу непознат враг и уплаши и руснаци и американци и германци и всички. Борихме се денонощно от втора линия като правителство, обезпечавайки с облекла и маски. Обезпечавахме с по 1000 лв. всички работници. Тогава съм се запознал с Балтов, с Мутафчийски, с Тодор Кантарджиев, Гигов, тогава се запознах и с Ангелов, когато го направихме министър. Всичките тези хора са си били там, 100% професионалисти. А че веднъж са идвали с мен да видят магистралата, заедно спасихме БулБио. Първи отваряхме, първи затваряхме. Сега българите виждат разликата с чужбина. На морето, по планини, народа се весели, почива. Ние търсихме ваксини, а сега ще ги даряваме на Бутан или ще ги изливаме в канала, защото сме некадърници", каза Борисов.

Той подчерта, че шефа на Ямболската болница, който са назначили бил на 69 години, а Тодор Кантарджиев е на 66 и бил за пенсия. "Това е по Радевски", каза Борисов.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди, че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал", каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента. „Г-н Кацаров, вие се провалихте", категоричен бе Костадин Ангелов.

"Не може да не потърсиш Спецов и купувача на фирмата. Не може да не си извикал Пламен Узунов и да си го питал за какво е взел коняка или пурите?", възмути се Борисов. Той призова Рашков да бъде извикан на разпит в МВР за имотите му щом полицията била независима.

"С цялата репресия пак имаме най- много гласове в България", подчерта Борисов и добави, че с тези резултати това не било изчегъртана партия.

"Кандидат- президента Румен Радев, разединителя, да се среща с когото иска, не ме интересува. Белите, котио направи и това, което ще се случи септември- октомври просот горчиво ще се вайкаме, говоря за ваксините и здравето на хората", отговори Борисов на въпрос дали имат информация Радев да се е срещал с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

По думите му съдиите щели да започнат да се оплакват, ако влязат и така в съдебната система. "Този път от нас не зависи нищо. Тези гласове преливат по команда", каза Борисов. "Нито сме видели сигнал нито знаем за какво става въпрос. Не се интересувам нито от Лозан Панов, нито от Иван Гешев. Това са си независими институции. Ние искаме прозрачна правосъдна система", отговори на въпрос какво мислят от партията за искането главния прокурор да бъде отстранен.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то ще потопи Румен Радев. 

"Новоназначеният съвет на директорите на "Пирогов" къде са провели първото си заседание? В здравното министерство или в частна адвокатска кантора? Свързана ли е тази кантора с Васил Божков?", попита Ангелов на свои ред.