0

А перитиви, казано по нашенски разядки, със сирене са особено подходящи за днешния ден и ги намираме в matekitchen.com.

matekitchen.com

Разядка

Продукти: 200 г сирене; 50 г извара; 2 с.л. кисело мляко; 1 с.л. зехтин; 2 червени чушки; 1/2 връзка копър; Приготвяне: В купа натрошете сиренето. Добавете изварата, киселото мляко и зехтина и пасирайте всичко до гладък пастет. Нарежете чушките на кубчета, а копъра на по-едро и ги прибавете към пастета от сирене. Разбъркайте добре и поднесете с препечен хляб.

matekitchen.com

Пастет

Продукти: 200 г сирене; 125 г крема сирене; 1 к.ч. кисело мляко; 1 к.ч. зехтин; 2 с.л. доматено пюре; 1 малка глава лук; сол; Приготвяне: Изкиснете сиренето добре във вода, за да се обезсоли. Настържете го на ситно ренде и го смесете с крема сиренето. Добавете дребно нарязания лук, киселото мляко и доматеното пюре и разбъркайте. Към сместа на тънка струя добавете зехтина, като бъркате непрекъснато, за да се получи пухкава консистенция. Намажете пастета на филийки препечен хляб или го шприцовайте в чиния за поднасяне.