З ащо се нарича бургаска мусака това ястие, не можем да ви кажем. Научихме рецептата от вярна почитателка на Mate Kitchen, която ни сподели, че много често я приготвя за семейството си. Можем обаче да потвърдим с категоричност, че е много, много вкусна. Приготвя се лесно и е чудесна идея за случаите, когато вече се чудите какво да готвите. Ние приготвихме апетитната бургаска мусака с три пилешки бутчета. Тази рецепта обаче може да си направите, когато варите цяло пиле. С едната част от него, например филето и едното бутче, правите бургаска мусака, а с останалата част от месото и с бульона си спретвате хубава, гъста пилешка супа, пишат от matekitchen.com.
Бургаска мусака с бутчета
Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 200 г пушено сирене топено
- 200 г кашкавал
- 3 картофа
- 2 зеленчукови бульон по желание
- 1/2 ч.л. чубрица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете бутчетата, обезкостете ги и накъсайте месото на дребно в купа. Добавете черен пипер, чубрица и начупените кубчета зеленчуков бульон и разбъркайте добре. Нарежете пушеното сирене и картофите на шайби, а кашкавала настържете. Намажете с олио дъното на тава и наредете кръгчетата пушено сирене. Отгоре разпределете овкусеното пилешко месо, а върху него наредете картофите. Налейте от бульона, в който се варили пилето колкото да покрие картофите и сложете бургаската мусака да се пече на 200 градуса. Щом картофите се сготвят, извадете тавата от фурната, разпределете отгоре настъргания кашкавал и върнете обратно за десетина минути, колкото да се разтопи и да се зачерви.
Още на matekitchen.com