0

И ма сборни грешки в първите пристигнали протоколи от секции с хартиени бюлетини. Това заяви по време на брифинг Полина Витанова, секретар на 23 РИК-София.

Има сборни грешки в първите пристигнали протоколи от секции с хартиени бюлетини. Това заяви по време на брифинг Полина Витанова, секретар на 23 РИК-София.

22 протокола от СИК са пристигнали досега в 23-та РИК. Това са изборните книжа от комисиите за хора със затруднения в придвижването и зрението, поставените под карантина и ковид отделенията, съобщи Витанова.

В момента на служебните и подвижните секции отнема около половин час предаването на един протокол от една секция, обясни още тя.

Аналогична е ситуацията и при нас - пристигат протоколите от подвижните и служебните комисии, допълни Валери Цолов, секретар на 25-та РИК София.

От СИК, които до момента са дошли при нас, при тях се гласува само с хартиени бюлетини, но и при тях имаше сборни грешки и объркани протоколи, каза още Витанова.

По думите й, въвеждането на данните в изчислителния пункт отнема около половин час на секция.
Все още не може да се коментира как ще протече приемането на резултатите от секциите с машинно гласуване.

Всички мерки за дезинфекция и безопасност се спазват, за момента няма струпване в "Арена Армеец", обясни Витанова.

В 25-та РИК имахме проблеми с машините, но техният брой беше пренебрежимо малък. Основните оплаквания бяха за струпване и забавяне при гласуването, обясни Цолов.

„В 8 и 15 свършихме полицията дойде и ни докараха пред „Арена Армеец“. Вътре казаха, че не са готови и сега чакаме час и нещо“, заяви Изабела Александрова, председател на 86 мобилна секция Лозенец, малко по- късно на брифинг.

По думите й в буса били 6 човека от две ковид секции. Тя бе категорична, че били подсигурени с противозащитни средства. В залата организацията била добра, но пускали бавно.